Ingrediente
- Aluat
- 3 oua
- 2 cesti de zahar
- 1 pachet de Rama
- 2 pliculete praf de copt (se amesteca in faina)
- faina cat cuprinde (se adauga putin cate putin pentru aluat)
- o lingura coaja de lamaie
- Pentru crema
- 1,5 l lapte
- 4 budinci de vanilie
- 2 cani de zahar
- 1 pachet unt
- esenta de vanilie
- 5 linguri de faina (pentru crema)
- Pentru decor:
- felii de fructe: piersici, caise etc.
Mod de preparare
Aluat:
Se mixeaza margarina cu zaharul pana se topeste, se adauga ouale, coaja de lamaie si apoi se rastoarna aceasta compozitie in faina in care s-a cernut si praful de copt si se framanta o coca potrivita. Se fac bilute potrivite si se coc in forme de savarina, intindandu-se pe forma ca sa iasa precum un cosulet.
Crema:
In lapte se adauga zaharul si se pun la foc, intr-un castron se adauga faina si budinca si se amesteca. Cand laptele este caldut se adauga compozitia de faina si budinca si se bat in continuu cu telul pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit, apoi se adauga margarina si esenta.
Dupa ce s-au copt cosuletele se umplu cu crema de vanilie si apoi se decoreaza cu fructe, dupa imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|