Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte

Postat de Elena_Daria in Prajituri
15 Noi 2013 | 3140 vizualizari
Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte

Ingrediente

  • Aluat:
  • 115 g unt
  • 150 g faina
  • 60-80 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 2 galbenusuri
  • In plus:
  • 2 mere mari golden
  • zeama de lamaie
  • 1 plic tort Gelee transparent Dr. Oetker

Mod de preparare

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, apoi se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata si decupam 18 cercuri mari.

In formele de silicon pentru muffins am pus aluatul si l-am "aranjat" presand usor cu mana.

Asezam formele intr-o tava apoi le dam la cuptorul preincalzit, vreo 15 minute pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine.

Lasam mini tartele sa se raceasca si pregatim budinca de vanilie.

Budinca de vanilie: intr-un ibric punem 450 ml laptele la fiert.

Intr-un bol amestecam faina, galbenusurile, zaharul, si adaugam treptat laptele ramas.

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam compozitia precedenta si amestecam la foc mic pana cand se ingroasa si prinde consistenta unei budinci.

Lasam sa se raceasca si ne ocupam de mere.

Spalam si curatam merele de coaja, le taiem feliute subtirele, stoarcem putina zeama de lamaie peste ele si le asezam apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute sau pana merele incep sa se rumeneasca foarte usor pe margine.

Le lasam sa se raceasca.

Asamblare: intre timp umplem mini tartele cu crema de vanilie, apoi asezam cate 3-4 feliute de mere coapte.

Pregatim jeleul transparent conform instructiunilor de pe ambalaj.

Ajutandu-ne de o pensula, ungem fiecare mini tarta cu jeleul transparent.

Le dam la frigider pana la servire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajiturele fine

Postat de Creatsa

Prajiturele fine

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu uleiul ca la...

Citeste continuarea

Crumble de mere

Postat de comanligia

Crumble de mere

Se spala si se curata merele de coaja,seminte si cotoare,apoi se taie cubulete intr-un bol de yena uns cu putin unt (sau alt vas de copt)in care se face crumble. In alt vas se pun toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2013, 18:57
bune
la 15.11.2013, 19:01
Bune trebuie sa fie!
la 15.11.2013, 19:04
la 15.11.2013, 19:08
la 15.11.2013, 19:33
Ce deliciu draga mea! Imi plac

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking