Ingrediente
Pentru aluat: 16 mini tarte
- 220 g de făină
- 125 g unt moale
- 1 ou
- 75g zahăr pudră
- 30 g migdale măcinate
- sare
Pentru Lemon Curd (fără unt):
- sucul de la 3 lămâi de preferință organice (aproximativ 15 cl de suc)
- 2 oua intregi si 2 galbenusuri
- 140 g zahăr pudră
- 1 lingura de amidon de porumb
- coaja de lamaie
Pentru bezeaua italiană:
- 35 g de apă
- 120 g de zahăr
- 2 albușuri de ou
Mod de preparare
Se prepară Lemon Curd-ul:
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand . Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigide. într-un borcan etans.
Se prepară aluatul:
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta.
Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider.
Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de mini tarte.
Înțepați cu o furculiță fundul formelor.
Se dau la cuptor si se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumenesc.
Lăsați să se răcească.
Se prepară bezeaua italiană:
Se toarnă zahărul și apă într-o cratiță și se aduce la fierbere . Verificați temperatura cu o sondă .
Cand zahărul ajunge la 100 ° C, începeti sa bateti spuma albusurile la puterea maximă .
Când ajunge la 121 ° C, reduceti viteza mixerului și adaugati in albusuri treptat siropul de zahăr .
Cand este incorporat, bateti albusurile la viteza maxima timp de 5 minute. apoi reduceti viteza și le bateti in continuare pana se răcesc complet. Puneți bezeaua într-o pungă de patiserie echipata cu un vârf de stea.
Montare :
Se împarte crema pe fondurile de tartă .
Se decorează cu bezea sau nu :) .
Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.
Dati la rece si asteptati 2-3 ore inainte de a servi.
Pofta Buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|