Mini tarte cu sardine si ghebe

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
16 Ian 2014 | 4283 vizualizari
Mini tarte cu sardine si ghebe

O gustare usor de preparat pentru cei care iubesc pestele si sunt potrivite pentru a fi luate la pachet. Ideea a pornit de la Edith!

Ingrediente

  • 300 gr aluat foietaj
  • 1 conserva sardine in sos de rosii (eu am avut de la Sun Foodsi vi le recomand)
  • 1 canita ghebe in sare
  • parmezan
  • busuioc uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Foietajul il punem la dezghetat la temperatura camerei. Ghebele le lasam o ora in apa la desarat, le fierbem cam 20 de minute si le punem la scurs intr-o sita. Desfacem conserva si scoatem usor sardinele pe o farfurie. Parmezanul il facem fasii subtiri cu o ustensila de curatat legume.

Presaram faina pe masa de lucru si asezam aluatul dezghetat. Intindem putin foaia in forma dreptunghiulara si il taiem in 5 bucati. Pe marginea fiecarei bucati trasam un chenar dar cu grija sa nu taiem aluatul pana jos, iar mijlocul il intepam cu furculita. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam patratelele de aluat. Ungem fiecare bucata in parte cu sosul tomat din conserva, punem cateva fasii de parmezan, ghebe, bucati de sardine si iar parmezan.

Deasupra presaram putin busuioc uscat. Batem oul spuma si ungem chenarul. Introducem tava in cuptorul incins pana se rumenesc marginile mini tartelor.

Le scoatem la racorit cand sunt gata apoi le servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu sardine si ghebe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Retete similare

Dovlecei cu cas gratinati

Postat de rocsi_1612

Dovlecei cu cas gratinati

Spalam dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie. Ceapa verde o curatam...

Citeste continuarea

Tartelete cu branza si cimbru verde

Postat de ianculubita

Tartelete cu branza si cimbru verde

Capitonam formele mici de tarte unse cu unt cu foietaj,ungem interiorul cu galbenus,punem in interior cate putin cimbru,cubulete de branza,2lingurite cu smantana,jumatati de cherry sau rondele de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 16.01.2014, 20:12
Primaaaa!!! Portie dubla! Bravo,Rocsuc!
la 16.01.2014, 20:13
la 16.01.2014, 20:14
wowww rocsy ce frumos arata bravo
la 16.01.2014, 20:16
bune bune
la 16.01.2014, 20:18
excelente!!!

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking