Mini-tarte de capsuni

Postat de ionix in Prajituri
13 Mai 2010 | 4088 vizualizari
Mini-tarte de capsuni

un desert racoritor, dar te coci la facut crusta :D:D

Ingrediente

  • 150 g unt de la frigider
  • 400 g faina alba
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 100 g zahar
  • doua oua batute cu 3 linguri de apa rece ca gheata

pentru crema:

crema folosita la tort Barzan : www.bucataras.ro/retete/5942/tort-barzan.html

pentru decor:

  • 2 plicuri tort gele
  • 400 ml suc de capsuni
  • 500 g capsuni

Mod de preparare

Untul rece se taie felii si se amesteca impreuna cu faina pana cand devine ca un pesmet, mai sfaramicios asa (vezi poza).

Se adauga coaja de lamaie si zaharul si se framanta rapid.

Se pun ouale batute cu apa si se formeaza aluatul, nu trebuie sa fie lipicios. Se face o minge din aluat, se impacheteaza in folie de plastic si se da la frigider timp de 30 de minute.

Din aluatul racit se fac mingiute care se intind cercuri groase de circa 1/3cm.

Fiecare cerc din aluat se pune in forma unsa cu unt, se apasa in forma, se taie surplusul de aluat si se inteapa aluatul cu furculita.

Se ininge cuptorul, se da la foc mediu, se introduc formele cu aluat si se lasa pana se rumenesc. circa 20-25 de min.

Se scot din forme si se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema si le ornam cu caspuni taiate si tort gele (se face conform instructiunilor de pe ambalaj)

Se dau la rece cel putin 12 ore si apoi se servesc.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini clatite cu crema de smantana

Postat de CameliaComan

Mini clatite cu crema de smantana

Mod de preparare sos de capsuni: Eu am folosit 200 g capsuni congelate. Am facut o prajitura si mi-au ramas si doua linguri pentru compozitia de clatite. Pasam capsunele. Intr- o oala mica...

Citeste continuarea

Mini tort de clătite cu sos de capșuni

Postat de CameliaComan

Mini tort de clătite cu sos de capșuni

Mod de preparare clatite: Topim untul. Intr-un bol mare amestecam cu o lingura ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de copt, praful de sare). Mixam oualele cu laptele, esenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2010, 18:02
mmmm si mie una bucata
la 13.05.2010, 18:06
Tare buna.
la 13.05.2010, 18:20
mmmmm...ce minunatii ai facut draguta
la 13.05.2010, 18:41
cer bine arata5 furculite pentru o "tartuta"
la 13.05.2010, 22:06
pot veni si eu la o portie?....................

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking