Mini-brownie cu glazura de dovleac

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
29 Oct 2012 | 3252 vizualizari
Mini-brownie cu glazura de dovleac

Prajitura mea preferata este brownie... Pentru ca e amaruie, intensa, atat de fina si merge minunat cu inghetata de vanilie. Da, imi plac gusturile intense, aromate si condimentate. De fapt as putea denumi acest desert, brownie parfumate cu dovleac sau bostan cu iz de toamna si daca tot se aproprie si Halloween, am zis sa ma asortez. Asadar, am revolutionat putin reteta de brownie si am copt-o intr-o tava de silicon pe care am primit-o anul trecut de ziua mea, insa n-am scos-o de atunci la "purtat", asteptand reteta perfecta cu care sa o incerc. Sa incepem descrierea procesului de productie. Pentru a contribui la reusita, aveti nevoie de:

Ingrediente

  • Ingrediente pentru brownie:
  • - 65 grame unt;
  • - 2 oua;
  • - 100 grame ciocolata amaruie;
  • - 50 grame zahar brun muscovado;
  • - 30 grame faina alba;
  • - 35 grame migdale macinate;
  • - 3 picaturi esenta de migdale.
  • Ingrediente pentru Glazura de dovleac:
  • - 80 grame pireu de dovleac;
  • - 90 grame crema branza Philadelphia;
  • - 160 grame zahar pudra;
  • - 1 plic zahar vanilat Bourbon.

Mod de preparare

Preparare blat:

Incalziti cuptorul la 150 de grade. Ciocolata amaruie rupta in bucatele si untul se topesc in bain-marie pana se amesteca bine, dar sa nu fie foarte lichid, apoi retrageti de pe foc. Recomand folosirea unei ciocolate de calitate, fina. Eu de obicei folosesc Schogetten, insa de aceasta data am avut pe stoc o ciocolata pe care am primit-o din Italia si am pus-o la bataie.

Intr-un bol se amesteca bine ouale cu zaharul, apoi se adauga incet faina cernuta si migdalele pudra. Eu am macinat migdalele cu rasnita pentru ca le aveam sub forma de fulgi. Amestecati bine de tot dupa care turnati ciocolata cu untul peste restul ingredientelor. Se toarna in forma de silicon, sau mai precis cu ajutorul unei lingurite umpleti formele cu grija ca sa nu depasiti zona delimitata din mijloc care va trebui sa ramana intacta ca sa puteti extrage cu usurinta prajitura din forme dupa ce s-a copt. Introduceti prajotura la cuptor pentru 25-30 de minute dupa care lasati sa se raceasca si pregatiti intre timp glazura.

Preparare glazura de dovleac: Dupa ce ati copt dovleacul si l-ati lasat sa se raceasca, il folositi la prepararea acestei superbe glazuri cu iz de toamna. Se amesteca pireul de dovleac cu branza Philadelphia, zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce toate ingredientele s-au omogenizat. Lasati la frigider crema pentru 3-4 ore inainte de folosire. Folositi-va de un pos pentru ornare.

Restul e o ... poveste de Octombrie. Savurati la maxim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-brownie cu glazura de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Linzer cu mere

Postat de mirela0911

Desert Linzer cu mere

Umplutura: Mai intai se pregateste umplutura. Se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza de vaci si piersici

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza de vaci si piersici

Pui ciocolata și untul, tăiate în bucățele potrivite, într-o crăticioară, pe foc foarte mic. Amesteci până când ciocolata și untul sunt complet topite. Stingi focul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2012, 19:06
Am vazut,mi-a placut am luat una si am fugit!Mmmmm,ce buna e!
la 29.10.2012, 19:06
Frumoasă poveste de octombrie Eu aş proba câteva pagini adică câteva brownie dimineaţa la cafea
la 29.10.2012, 19:08
foarte ademenitoare aceste brownies......
la 29.10.2012, 19:09
Foarte buna!
la 29.10.2012, 19:10

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking