Minichec cu visine si ciocolata
Postat de anisoara in Prajituri
27 Dec 2009 | 5733 vizualizari
Ingrediente
- 0.5 l de lapte acre sau iaurt
- 3 oua
- 200 gr de unt
- 1.5 pahar de zahar ( pah.200gr)
- o lingura de bicarbonat de sodio stinsa cu otet
- 2.5 pahare de faina alba
- vanilina su suc de lamiie
- Visina -100 gr
- Prune uscate si miez de nuca – cite 10 bucati
- 100 gr. de ciocolata
- 50 gr de unt
- 50 gr de smintina
Mod de preparare
Intr-un vas se bat ouale cu zaharul , pina se topeste zaharul, peurma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acre si se amesteca bine compozitia. La urma se adauga faina si se amesteca bine pina se primeste un aluat semilichid .
In cazul de fata am copt in cuptor 2 feluri de minichekuri.
*
Prima jumatate de aluat se toarna in formele mici de silicon la o minaltime de 2/3 un mai mult ( pentru ca in cuptor aluatul se ridica mult ) si se introduc in cuptorul incins , unde se coc aproape 15 minute la temperatura de 180 gr.
Se rastoarna chekurile din forma pe un suport special pentru racirea lor, si se adauga in mijlocul la fiecare minichec fierbinte cite una-doua visine in socul lor. Chekurile se imbiba indata cu sucul de visina si se umezeste bine. Se lase sa se raceasca pina la urma. Peurma se presara cu zahar pudra pe deasupra lor.
*
In a doua jumatate se adauga 2-3 linguri de cacao , se amesteca bine aluatul si se toarna in forme numai pe jumatate- un 2/3 ca in primal caz. La fel se coc la cuptor timp de 15 minuta.
Se rastoarna chekurile din forma pe un suport special pentru racirea lor, si se adauga in mijlocul la fiecare minichec caldut cite o pruna uscata cu nmiez de nuca. Se lase sa se raceasca pina la urma. Peurma se topeste 100 gr de ciocolata, se adauga 50 gr de unt si 50 gr de smintina si se amesteca foarte bine. Cind checurile sunt racite se ung bine cu crema de ciocolata. Deasupra se orneaza cu beze alba.
Dupa dorinta se poate amestedca visina si miezul de nuca in aluatul pregatit si coace tot aluatul odata in cuptorul incins la temperatura de 180 gr timp de 45 minute.
Se primeste un chek fraged si foarte umed la gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minichec cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Postat de mirela0911
Blatul: Intr-un vas se cerne faina. Se amesteca cu sarea, zaharul si praful de copt. Untul se taie cubulete si se pune peste faina. Cu degetele zdrobim bucatile de unt impreuna cu faina, pana se...
Citeste continuarea
Postat de mirela0911
Umplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul si zaharul vanilat, se zdrobesc usor apoi se pune si branza Fagaras. Se adauga oul si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se pun cele 2 lg de...
Citeste continuarea
Comentarii
la 27.12.2009, 20:11
felicitari!pt. ca ai avut timp de asa prajiturele aspectoase;au fost atatea de facut dupa ce am taiat porcul, ca nu mi-a ramas timp pentru dulciuri ,dar e bine ca ,niste fete harnice au postat si de maine pun in aplicatie retetele.
la 28.12.2009, 00:45
Iti multumesc Teo ca ai tras atentia la receta . Dar sa stii , ca se prepara intr-un timp foarte scurt , unica , ca trebuie sa urmaresti cuptorul. In jumatate de ora iti reuseste sa prepari dulciuri savuroase pe masa de sarbatoare. Este o receta usoara si repede de facut.
Vezi toate comentariile (4)
COMENTEAZA