Ingrediente
- 2 oua
- 5 linguri zahar
- 10 linguri faina
- 125 ml lapte
- 100 ml ulei
- coaja rasa de la 2 portocale mai mici
- zeama stoarsa cu pulpa de la o portocala
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- fulgi de ciocolata
- Pentru uns: unt + faina
Mod de preparare
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute.
Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: laptele, uleiul, coaja si sucul de portocala. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Ungem formele (sau forma daca folositi o tava de chec) cu unt si tapetam cu faina.
Umplem formele de trei sferturi, presaram deasupra fulgi de ciocolata, apoi le asezam intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.
Servim caldute sau reci cu cafea, lapte sau ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minichecuri cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|