Minichecuri cu visine si ciocolata

Postat de Bucataras in Dulciuri
29 Apr 2009 | 4598 vizualizari
Minichecuri cu visine si ciocolata

Va prezint citeva retete care sunt pe placul copiilor si o spun cert pentru ca am preparat aceste retete de zeci de ori in diferite moduri, iar de fiecare data am vazut sclipitul si bucuria placerii in ochisorii lor . Numai ce nu facem noi ca sa-i bucuram pe acei apropiati si sa-i vedem mereu fericiti si uimiti de ceea ce facem noi pentru ei. Doar cind faci un lucru cu dragoste si dorinta – mereu iti reuseste. Sper sa fie pe placul copiilor vostri, dar cred ca nici un om matur nu va refuza sa guste din aceste retete. Cu drag, Anisoara din Chisinau.

Ingrediente

  • 0.5 l de lapte acre sau iaurt
  • 3 oua
  • 200 gr de unt
  • 1.5 pahar de zahar ( pah.200gr)
  • o lingura de bicarbonat de sodio stinsa cu otet
  • 2.5 pahare de faina alba
  • vanilie si suc de lamiie
  • Visine 100 gr
  • Prune uscate si miez de nuca – cite 10 bucati
  • 100 gr. de ciocolata
  • 50 gr de unt
  • 50 gr de smintina

Mod de preparare

Intr-un vas se bat ouale cu zaharul pina se topeste zaharul, pe urma se adauga pe rind  untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acru si se amesteca bine compozitia. La urma se adauga faina si se amesteca bine pina se face un aluat  semilichid .

In cazul de fata am copt in cuptor 2 feluri de minichekuri.

1. Prima jumatate de aluat se toarna in formele mici de silicon la o inaltime de 2/3 nu mai mult ( pentru ca in cuptor aluatul se ridica mult ) si se introduc in cuptorul incins , unde se coc aproape 15 minute la temperatura de 180 gr.

Se rastoarna chekurile din forma pe un suport special pentru racirea lor si se adauga in mijlocul fiecarui minichec  fierbinte cite una-doua visine in sucul lor . Chekurile se imbiba rapid cu sucul de visina si se umezesc bine. Se lase sa se raceasca si se presara cu zahar pudra pe deasupra lor.

2. In a doua jumatate se adauga 2-3 linguri de cacao, se amesteca bine aluatul si se toarna in forme  numai pe jumatate - un 2/3 ca in primul caz. La fel se coc la cuptor timp de 15 minute.

Se rastoarna chekurile din forma pe un suport special pentru racirea lor si se adauga in mijlocul la fiecare minichec  caldut cite o  pruna uscata cu miez de nuca. Se lase sa se raceasca. Apoi se topeste 100 gr de  ciocolata, se adauga 50 gr de unt si 50 gr de smintina si se amesteca foarte bine. Cind checurile sunt racite se ung bine cu crema de ciocolata. Deasupra se orneaza cu bezea alba..

Dupa dorinta se poate amesteca visina si miezul de nuca in aluatul pregatit si se coace tot aluatul odata in cuptorul incins la temperatura de 180 gr timp de  45 minute.

Rezulta un chek fraged si foarte bun la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minichecuri cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zahar

Postat de rocsi_1612

Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zahar

Punem branza intr-un bol, galbenusurile si le mixam bine. Adaugam siropul de struguri si mar, mixam, apoi punem laptele, vanilia si praful de copt. Faina o punem treptat in compozitia obtinuta....

Citeste continuarea

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Postat de merisor67

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul. Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2011, 17:04
la 07.02.2013, 15:02

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking