Desert nuci umplute

Postat de Ina in Dulciuri
20 Dec 2020 | 10237 vizualizari
Desert nuci umplute

Îmi doream de mult să fac nuci, dar nu aveam formă. De curând mi-am luat o formă ( clasică, din aluminiu ) și am testat rețeta de nuci a Ginei Bradea, rețetă care mi se pare perfectă din toate punctele de vedere: Aluatul extrem de fraged, ușor de făcut, cantitatea de cremă exactă pentru numărul nucilor (nu arunci nimic) .   Din cantitățile date ies cca 150 nuci ( în funcție și de forma pe care o dețineți )  La prima rundă de coacere am vrut să renunț. Aluatul era lipit de formă și abia l-am răzuit cu cuțitul :P :))) Dar mi-am luat inima-n dinți și am mai pus o tură... Ca prin minune, totul a mers perfect, cojile coapte se desprindeau singure . Pentru a nu păți ca mine, ungeți forma cu grăsime la prima tură de coacere și încingeți-o bine. 

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250g untură de porc
  • 250 g unt 82% grăsime
  • 150 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 1,2 kg făină
  • esență de vanilie

Pentru cremă:

  • 500 g unt 82% grăsime ( obligatoriu )
  • 400 g zahăr pudră
  • 4-5 linguri cu cacao
  • 400 g alune prajite și măcinate
  • resturi de la nuci ( margini sau sfărâmături )
  • esență de rom

Mod de preparare

Realizarea cojilor de nuci:

Punem într-un vas adânc untul, untura și zahărul pudră.  Mixăm totul până obținem o crema spumoasă, apoi adaugăm ouăle pe rând și amestecăm după fiecare. La final adaugăm vanilia apoi  făina în ploaie și frământăm repede aluatul, cu mâna.

Nu insistăm mult la frământat pentru că aluatul trebuie să rămână pufos ( La frământare îndelungată aluatul se gumează ).  Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl punem 30 minute la frigider. 

Din aluatul obținut facem biluțe pe care le coacem în forma încinsă în prealabil. Încingem forma, punem biluțele de aluat, închidem capacul și punem forma la foc mic, pe aragaz, pentru 3-5 minute ( depinde de formă și de flacără ). 

După coacere deschidem forma și o răsturnăm cu interiorul în jos, deasupra unei tăvi sau platou.  Cojile se desprind și cad singure. Aveți grijă să nu se sfărâme, întrucât sunt foarte fragede.

După răcire, curățăm cojile de surplusul de aluat. Resturile și eventualele coji rupte se sfărâmă și se pun la cremă.

Crema de ciocolată:

În vasul de mixer amestecăm cacaoa, zahărul pudră și untul, apoi adaugăm sfărâmăturile de la nuci, esența de rom și alunele prăjite și măcinate.

Umplem nucile cu cremă, ajutându-ne de o lingurță, apoi le unim câte 2. 

Pudrăm cu zahăr sau cacao. Dacă le doriți cu mult zahăr, le tăvăliți bine, zahărul aderă rapid de cojile de nucă . 

Sunt foarte fragede și aromate și se păstrează foarte bine chiar 2-4 săptămâni dacă sunt depozitate în cutii închise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate

Postat de oanapl

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuci macinate

Se mixează untul (la temperatura camerei) cu zahărul măcinat. Se adaugă un  praf de sare, esența de vanilie și nucile măcinate și se omogenizează compoziția. Se adaugă făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2020, 19:24
la 20.12.2020, 19:28
Vin la tine sa-mi faci, eu nu mai fac din astea...
la 20.12.2020, 19:41
la 20.12.2020, 19:41
Dl. Vasile
la 20.12.2020, 19:42
Cleme, sunt extrem de mulțumită de rezultat Este prima dată când fac

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking