Mini-clafoutis de tomates au chèvre

Postat de Kadia80 in Mancaruri de legume
19 Dec 2011 | 9153 vizualizari
Mini-clafoutis de tomates au chèvre

extrem de gustos si aspectuos

Ingrediente

  • 20 de rosii mici (ciresele)
  • cateva fire de ceapa verde
  • 4 fire de busuioc
  • 2 oua
  • 100g de branza de capra proaspata
  • 3 linguri de lapte
  • 100ml de smantana
  • 10g de unt
  • 1 lingura de maizena (amidon de porumb)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste scurt in uleiul de masline.

Se ung cu unt 4 cocote mici, in care se pun ceapa calita, rosiile mici taiate in jumatati (sau sferturi daca sunt prea mari), busuiocul maruntit si branza de capra taiata bucati. Se pre-incalzeste cuptorul la 180°C.

Se prepara compozitia de clafoutis: se amesteca maizena cu 2 linguri de lapte. Separat, se amesteca ouale cu restul de lapte si smantana, apoi se adauga amestecul de lapte-maizena, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se toarna compozitia peste legumele din cocota si se da la cuptor pentr 15-20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-clafoutis de tomates au chèvre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume, de toamna

Postat de vasimur

Ghiveci de legume, de toamna

Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa o tocăm ceva mai mare, morcovii îi tăiem rondele (sau îi dăm prin răzătoarea mare) iar ardeii, vinetele și roșiile le tăiem...

Citeste continuarea

Mix legume si pancetta in sos de rosii

Postat de caroline

Mix legume si pancetta in sos de rosii

Morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam, indepartam cotorul si il curatam bine de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2011, 13:57
buna
la 19.12.2011, 14:01
cred ca-i foarte bun
la 19.12.2011, 14:14
buuuuun
la 19.12.2011, 14:27
Bun!
la 19.12.2011, 14:30
Ce bine arata, trebuie sa fie foarte bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking