Mini-clafoutis de tomates au chèvre

Postat de Kadia80 in Mancaruri de legume
19 Dec 2011 | 9165 vizualizari
Mini-clafoutis de tomates au chèvre

extrem de gustos si aspectuos

Ingrediente

  • 20 de rosii mici (ciresele)
  • cateva fire de ceapa verde
  • 4 fire de busuioc
  • 2 oua
  • 100g de branza de capra proaspata
  • 3 linguri de lapte
  • 100ml de smantana
  • 10g de unt
  • 1 lingura de maizena (amidon de porumb)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste scurt in uleiul de masline.

Se ung cu unt 4 cocote mici, in care se pun ceapa calita, rosiile mici taiate in jumatati (sau sferturi daca sunt prea mari), busuiocul maruntit si branza de capra taiata bucati. Se pre-incalzeste cuptorul la 180°C.

Se prepara compozitia de clafoutis: se amesteca maizena cu 2 linguri de lapte. Separat, se amesteca ouale cu restul de lapte si smantana, apoi se adauga amestecul de lapte-maizena, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se toarna compozitia peste legumele din cocota si se da la cuptor pentr 15-20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-clafoutis de tomates au chèvre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

Postat de timea

Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund. Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline. Adaugam miezul de dovlecel taiat...

Citeste continuarea

Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Postat de Constelatialeu

Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut

Mai intai punem fasolea la fiert, dupa ce da in clocot, schimbam apa, facem asta de 3 ori. Curatam legumele, taiem rondele prazul, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, radem morcovul pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2011, 13:57
buna
la 19.12.2011, 14:01
cred ca-i foarte bun
la 19.12.2011, 14:14
buuuuun
la 19.12.2011, 14:27
Bun!
la 19.12.2011, 14:30
Ce bine arata, trebuie sa fie foarte bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking