Miniclatite cu telemea

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
11 Feb 2013 | 7911 vizualizari
Miniclatite cu telemea

Urma sa am musafiri la masa. Am hotarat sa fac stelute cu telemea. Nu mi-au iesit. Nu stiu de ce. Nu ma intrebati. Habar n-am. Vedeam doar minutele cum trec si cum ma trec fiorii si pe mine. Si-atunci am decis: Inaugurez tigaie pentru blinii! Si-am facut-o. Rezultatul: mai jos!

Ingrediente

  • 300 ml lapte,
  • 2 oua,
  • 125 gr faina,
  • o lingura de ulei,
  • telemea

Mod de preparare

Se amesteca foarte bine galbenuşul cu laptele, lingura de ulei si apoi se toarna faina in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Cel mai bine ar fi să folositi blenderul.

Apoi adaugati albusul batut spuma, amestecand incet cu telul, pentru incorporare. In principiu, este vorba despre clasica compozitie de clatite, doar ca aluatul trebuie sa fie puţintel mai gros, ceva ca o smantana de tara, groasa si pastoasa. 

Incalziti tigaia pentru blinii, ungeti cu putin ulei, puneti in fiecare gaoace cate 2 linguri de compozitie, invartiti tigaia cu maiestrie pentru a se intinde compozitia perfect in fiecare gaoace si coaceti cateva minute pe fiecare parte, exact ca la clatitele obisnuite. Scoateti-le pe o farfurie intinsa, pastrata calduta. Puneti cate o lingurita de telemea rasa mic si rulati. 

Dragute, asa-i?

Daca ti-a placut reteta noastra "Miniclatite cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ruladă din foietaj cu carne și praz

Postat de panacris

Ruladă din foietaj cu carne și praz

Aluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat.   Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată,...

Citeste continuarea

Pateuri cu bacon si branza de burduf

Postat de MotanLaOale

Pateuri cu bacon si branza de burduf

Aluatul este proaspat deci se lucreaza imediat. Branza de burduf si de vaci se marunteste si se amesteca cu 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2013, 15:17
ce faine-s
la 11.02.2013, 15:19
place
la 11.02.2013, 15:30
Tare mult îmi plac!
la 11.02.2013, 15:38
la 11.02.2013, 16:04

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking