Minilangosi cu branza si marar

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
2 Mai 2015 | 9789 vizualizari
Minilangosi cu branza si marar

irezistbili.....

Ingrediente

  • 1 cub de drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • cca 500-600 gr. faina alba
  • branza de burduf (150 gr)
  • branza telemea (200 gr)
  • 1 lingura smantana
  • marar verde
  • ulei pentru prajit, cca 500 ml

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, faina si framantam un aluat elastic.

La final adaugam uleiul si framantam in continuare pana se deprinde aluatul de pe maini si de pe vasul in care il preparam.

Acoperim aluatul si il lasam la dospit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat o ora.

Amestecam branza de burduf cu telemeaua rasa si mararul tocat, adaugam o lingura de smantana sa devina amestecul de branzeturi mai cremos.

Dupa timpul de dospire scurs intindem aluatul pe masa de lucru infainata, decupam cu forma cercuri din aluat, la mijloc adaugam o lingurita amestec de branzeturi si strangem cu forma capetele aluatului, asa incat sa nu se scurga branza in timpul prajirii langosilor.

Lasam langosii gata formati la dospit pana epuizam intregul aluat, apoi punem intr-o craticioara uleiul la incins.

Prajim langosii pe ambele parti pana capata culaore aurie.

Ii scoatem pe hartie absorbanta, lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minilangosi cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv quiche cu legume

Postat de rocsi_1612

Aperitiv quiche cu legume

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti...

Citeste continuarea

Ciuperci cu cascaval la capac

Postat de RuxyRux

Ciuperci cu cascaval la capac

Eu zic ca iese doar o portie...e atat de bun preparatul incat n-o sa vreti sa-l impartiti cu nimeni! :))))) Ciupercile se spala, se usuca si se pun in tigaia incinsa cu gura in jos, la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2015, 18:40
buni
la 02.05.2015, 18:40
la 02.05.2015, 18:59
la 02.05.2015, 19:00
Bune ar fi cateva bucati! Nu dai din ele?
la 02.05.2015, 19:01

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking