Minitarte cu branza si ton

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
5 Ian 2013 | 3065 vizualizari
Minitarte cu branza si ton

Aceste minitarte au avut o mare trecere mai ales ca le-am servit calde....dar sunt bune si reci, cum s-au mancat mai tarziu, ca pentru a doua zi nu au mai ramas...

Ingrediente

  • 400 g aluat fraged(foietaj)
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 cutie ton in ulei
  • ardei gras rosu si verde
  • 150 g branza
  • 2-3 lingurite parmezan
  • 2 oua
  • 1 lingurita ierburi aromate
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa curatata o tocam marunt.

Ardeiul colorat il taiem cubulete mici.

Conserva de ton o desfacem si o asezam  intr-o strecuratoare sa curga tot uleiul din ea.

Branza ( de care aveti prin casa, poate fi si de mai multe feluri) o amestecam cu ceapa , ardeii si tonul faramitat.

Adaugam ouale batute, condimentele si amestecam sa se omogenizeze bine.

Foietajul pe care l-am scos de cu seara de la congelator, il intindem si il taiem in patratele potrivite formelor de briose pe care le avem.

Pentru ca aluatul este facut cu grasime , nu mai este nevoie sa ungem formele sau sa le tapetam.

Asezam patratele din aluat in forme si cu ajutorul unei linguri punem din compozitia de branza si ton.

Deasupra presaram parmezan ras.

Dam tavile la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 30 de minute aproximativ, pina se rumenesc tartele.

Cand sunt gata coapte , le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute sa se odihneasca in forme, apoi le scoatem si le punem pe platoul de servire.

Ornam deasupra tartele cu ardei colorat, frunze de partunjel verde si feliute de masline.

Sunt delicioase !

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu branza si ton" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pachetele umplute cu carne si legume

Postat de mirela0911

Pachetele umplute cu carne si legume

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un...

Citeste continuarea

Rulou de omleta cu verdeata si carnat de casa

Postat de AdrianUdrea

Rulou de omleta cu verdeata si carnat de casa

Carnatul de casa il preparam la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 10-15 minute la 200 de grade. Intr-un bol, spargem ouale, adaugam o lingurita de mustar si verdeata...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 05.01.2013, 09:38
Arata fain
Neatza Sidy! La multi ani!
la 05.01.2013, 09:46
la 05.01.2013, 09:58
la 05.01.2013, 10:10
ce frumoase sunt!
la 05.01.2013, 10:34
Bunut , bunut ... imi cam ploua-n gura

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking