Minitarte cu piersici

Postat de Sylvia in Prajituri
21 Ian 2010 | 7688 vizualizari
Minitarte cu piersici

Am fost foarte incantata cand mi-am gasit tava de minitarte in magazin, mi-am zis ca voi face o multime de retete….deocamdata nu am reusit sa fac decat o data dar sunt excelente si am gasit o reteta super asa ca v-o impartasesc.

Ingrediente

  •  Pentru aluatul  de 6 minitarte  avem nevoie de :
  • 1 ou
  • 70 grame zahar
  • 125 grame unt
  • 250 grame faina
  • putina sar
  • o jumatate plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat.
  •  Pentru crema avem nevoie de  :
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou
  • 250 ml lapte.
  • un compot de piersici
 

Mod de preparare

 Pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade.

 Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu zaharul pana avem o spuma pufoasa apoi adaugam untul la temperatura camerei  si apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine pana obtinem un aluat fraged si suplu. Intindem o foaie pe un stat de faina si taiem 6 cerculete mari cat sa acopere fiecare o forma de tarta ( masuram in prealabil si gasim apoi forma potrivita de taiat, eu am folosit un bol pentru decupare ) . Punem in fiecare forma un decupaj de aluat, il mulam bine si apoi facem mai multe impunsaturi cu furculita sa nu se ridice la copt.

   Eu am copt tartele la 200 de grade la mijlocul cuptorului pentru 15-20 minute, depinde de cuptor. Sunt coapte atunci cand devin aurii si misca in forma daca incercam sa le rotim cu o spatula, va dau acest indiciu pentru ca asa le testez eu. Eu nu pun niciodata boabe de fasole sau altceva care sa le tina lipite de forma, doar fac impunsaturile cu furculita si daca observ ca se ridica totusi la copt deschid cuptorul si le mai aplic o corectie cu furculita aluatul de tarte nu este foarte pretentios si nu are nimic daca deschidem cuptorul.

     Pana se fac tartele am pregatit crema. Intr-un vas care poate fi pus pe foc frecam galbenusul cu zaharul ( si cel vanilat ) pana devine o pasta omogena, apoi adaugam faina si subtiem cu laptele caldut. Se pune la foc mici si se amesteca pana se ingroasa, cand incepe sa clocoteasca luam de pe foc si mai amestecam putin pana se raceste crema. Puteti sa folositi si budinca de vanilie sau alte arome pentru a  umple tartele.

    Lasam tartele sa se raceasca, timp in care se raceste si crema si pregatim fructele pentru pus pe tarte. Eu am pus de aceasta data piersici decojite din compot si am decorat cu ceva coacaze rosii ce le aveam prin congelator, puteti sa puneti orice fructe in functie de preferinte.

Deasupra am turnat pe fiecare putina glazura transparenta pestru decor,  folosit un plic de glazura transparenta si apa rece si zahar conform indicatiilor de pe plic, le dau un alt luciu dar daca vreti puteti sa sariti peste aceasta etapa ca ies minunate si fara.  

     Minitartele sunt un desert delicios si lejer, aduc cu ele o aroma subtila de vanilie si amintirea unei zile de vara…..

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Minitarte cu piersici

Postat de timea

Minitarte cu piersici

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2010, 21:46
Bravo, imi plac tartele mult de tot!
la 21.01.2010, 21:54
si mie ,si mie ,dar nu am forme...ce ma fac?
la 21.01.2010, 22:35
De abia astept sa incerc tartele! Mi-am luat si eu forme de curand si chiar cautam o reteta! Arata super, felicitari!
la 22.01.2010, 08:15
Arata foarte bine
la 22.01.2010, 10:19
Va multumesc mult pentru aprecieri.
Teo daca ai tava demuffins poti sa faci si in ea,punand cerculete mai mici de aluat, poate nu ies asa ondulate sus dar rezultatul va fi sigur excelent

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking