Mini-tarte cu sparanghel

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
10 Iul 2011 | 9600 vizualizari
Mini-tarte cu sparanghel

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • un ou
  • 30 ml lapte rece
  • sare
  • Umplutura:
  • 12 fire de sparanghel proaspat
  • 250 g branza de vaci grasa
  • 50 ml lapte sau smantana
  • 2 oua
  • o ceapa rosie
  • 100 g kaizer
  • 100 g mozzarella/cascaval rase
  • sare

Mod de preparare

Se prepara mai intai aluatul. Se pune faina intr-un castron, un praf de sare, se sparge oul, se bate separat si se rastoarna in mijloc, se adauga laptele rece si untul taiat cubulete, la temperatura camerei. Se amesteca cu mana pana aluatul nu se mai lipeste de margini, presarand din cand in cand cate un praf de faina. Se imparte aluatul in 12 parti egale (am impartit mai intai in doua si apoi am format cate un sul si am taiat cu cutitul cate 6 bucatele egale). Se formeaza bilute din aluat si se preseaza pe rand in palma, formand un cerc de aluat cat sa imbrace forma unei briose. Se aseaza aluatul in forma, se ridica si pe pereti, apoi se inteapa cu furculita. Se pune tava in frigider pana se prepara umplutura.

Se taie partea lemnoasa a sparanghelului, se spala. Se fierbe putina apa cu sare, iar cand clocoteste se adauga sparanghelul si se opreste focul. Se lasa un minut, se scurge de apa si se clateste cu multa apa rece, lasandu-l apoi in apa rece.

Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu laptele (sau smantana, eu am pus lapte) si ouale batute bine. Se adauga ceapa taiata solzisori fini, kaizerul taiat cuburi mici si mozzarella rasa (sau cascaval ras). Se adauga sare dupa gust. Se scurge bine sparanghelul si se taie partea de sus si se pune deoparte. Restul coditelor se taie marunt si se amesteca in compozitia de branza.

Se scoate tava cu aluat din frigider, se pun cate doua linguri de umplutura in fiecare mini-tarta iar deasupra un motz de sparanghel :) Se coc mini-tartele la foc mic spre mediu pana se incheaga bine compozitia si se rumeneste usor aluatul.

Se las sa se raceasca in forma, se pot servi calde sau reci. Eu le-am pus la frigider si le-am servit reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mic dejun Superfood

Postat de Satisfyyourcravings

Mic dejun Superfood

Se taie dovlecelul si cartoful dulce foarte fin, folosind o mandolina. Se feliaza usturoiul in felii subtiri.  Se incalzeste putin ulei de cocos intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2011, 18:18
nu am mancat niciodata sparanghel...zici ca stau in padure! dar acele tarte arata minunat...!!!!
la 10.07.2011, 18:22
Ooooo ce grozav imi place enorm sparanghelul...si cand ma gandesc ca in urma cu cativa ani buni nici nu-l suportam... nota 20
la 10.07.2011, 18:39
Ce bine arataaaaaa
la 10.07.2011, 18:55
Multumesc Eu ador sparanghelul, imi place tare mult! Au mancat si mofturosii mei din ele, cica au fost bune
la 10.07.2011, 19:19
woow! ce frumoase si de efect sunt!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking