Mini tarte cu urzicute

Postat de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri
17 Feb 2011 | 5125 vizualizari
Mini tarte cu urzicute

un aperitiv sanatos

Ingrediente

  • 2 rasnite kotanyi, 1 cu ciuperci, verdeturi si sare iodata si una piper cu lamaie;
  • 1 farfurie adanca plina cu urzici proaspete
  • 50 g unt
  • 100 g smantana grasa(eu am avut adunata de la fiertul laptelui de vaca)
  • 1 lingura iaurt
  • 7 linguri faina
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 4 triunghiuri de branza topita cu smantana

Mod de preparare

Se pune la fiert cam 800 ml apa cu o lingurita de sare si cand clocoteste opraim urzicutele si le lasam acoperite cateva minute.Apoi le scurgem de apa.Intr-o craticioara topim 40 g unt si adaugam 2 linguri faina , ametscema rapid, dupa care adaugam si smanatana si iaurtul si amestecam energic si oprim focul.Apoi rasnim din cele 2 rasnite din belsug si lasam sa se raceasca.Turnam acest amestec in vasul robotelului si adaugam usturoiul tocat marunt si un galbenus.Mixam bine de tot.Pasta obtinuta o amestecam apoi fara robot cu faina(inca vreo 5 linguri pline) si cu 1 varf de cutit de unt.

Apoi luam cu lingura si umplem niste forme de minitarte (mie mi-au iesit 4 bucati). Se coc la cuptorul preincins si apoi se lasa sa se raceasca.Se face intre timp crema : se amesteca o lingurita de unt cu 4 triunghiuri de branza topita,1 galbenus de ou fiert tare si rasnim din belsug din ambele rasnite Kotanyi.Amestecam bine si ornam cu un posh minitratele noastre cu urzicute.Deasupra puteti prasra si frunzulite de ceapa verde.

Va spun sincer ca nu credeam vreodata sa-mi placa atat de mult ceva facut din urzici! sunt delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu urzicute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Trigoane cu branza sarata

Postat de momo121

Trigoane cu branza sarata

Drojdia o dizolvam impreuna cu lingurita de zahar si oul, amestecam bine pana obtinem o pasta moale! Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel...

Citeste continuarea

Mamaliga

Postat de autodiag

Mamaliga

Se pun apa, sarea si uleiul la foc, intr-un tuci. Cand apa este pe punctul de a clocoti, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga sa se coaca la foc mic,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 17.02.2011, 12:22
bune
la 17.02.2011, 12:45
cat de frumusele
la 17.02.2011, 12:53
alte minunatii arata grozav
la 17.02.2011, 13:20
la 17.02.2011, 13:32
f frumoase!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking