Mini-tarte fitoase

Postat de lia in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2011 | 8189 vizualizari
Mini-tarte fitoase

Au un efect garantat, sunt spornice, usor de facut si nu in ultimul rand sant super delicioase!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g  branza dulce
  • 200 g telemea rasa
  • 200 g cascaval ras
  • 2 ouă      
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 ardei verzi picanti
  • carnat afumat uscat
  • marar verde      
  • ulei de masline
  • sare       
  • piper

Mod de preparare

Amestecam branzeturile cu smantana, pana obtinem o pasta.

Spalam ardeii, indepartam semintele si cotorul, ii taiem cubulete si-i punem intr-o cratita cu putin ulei la calit. Intre timp taiem cubulete carnatii si tocam marunt verdeata dupa care le punem in tigaie, amestecam si mai lasam 1-2’ pe foc. Rasturnam amestecul peste branz, omogenizam si asezonam.

Desfacem foile de placinta, cele cu care nu lucram le acoperim cu un servet umed ca altfel se usuca repede si se rup. Luam o foaie o intindem si o stropim cu putin ulei, punem deasupra alta foaie,stropim dinnou cu ulei si acoperim cu a treia foaie si taiem patrate de marimea, formei de briose.

Le asezam in forme, le aranjam putin si punem cate o lingura de branza in fiecare. Deasupra am pus cate putin cascaval si am ornat in trei feluri: 1) cu pasta de ardei iute si au fost mai picante pentru doritori; 2) cu o frunzulita de marar 3) cu o frunza de patrunjel si putin morcov fiert, pt culoare.

Punem formele in tava si le dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mare, pentru 15-20’(pana prind putina culoare).

Se servesc ca aperitiv sau antreu.

Pofta buna!

sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte fitoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu bacon si porumb

Postat de Dya

Tarta cu bacon si porumb

Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute, intr-un loc caldut. Cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

Postat de mirela0911

Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2011, 14:01
As papa si eu o fitoasa d-asta!
la 06.01.2011, 14:09
Fitoase rau , dar cred ca te-au muncit , nu gluma ...
la 06.01.2011, 14:28
la 06.01.2011, 14:30
fitoase si dragute tare
la 06.01.2011, 14:31
Delicioase si...fitoase...foarte foarte bune!!!!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking