Minitort bavarez rasturnat

Postat de Anamaria7 in Prajituri
25 Mar 2011 | 8212 vizualizari
Minitort bavarez rasturnat

Pornind de la o reteta de-a Laurei Adamache, dusa la capat cu ustensile de camin :))

Ingrediente

  • 150gr biscuiti simpli, dulci
  • 50ml unt topit
  • 350ml frisca
  • 80gr zahar+1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 50gr ciocolata cu lapte, rasa
  • 12gr gelatina maruntita
  • 1 lgt amidon
  • 3 galbenusuri
  • sucul de la o jumatate de portocala

Mod de preparare

Eu mi-am cumparat patru forme de unica folosinta, de cca 10cm x 15cm. Am pus folie transparenta inclusiv pe pereti pe 3 dintre ele, pe una am uns-o cu putin ulei (inca nu am scos-o pe aceea, sunt curioasa cum va merge - trebuie tinuta in apa fierbinte forma pentru a se desprinde mai usor tortuletul).

Gelatina se pune la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, iar laptele la incalzit. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, apoi adaugam esenta si amidonul. Cand laptele e cald, il turnam in fir subtire peste amestecul de galbenusuri amestecand incontinuu, apoi punem vasul pe foc mic pana se incalzeste bine, dar nu trebuie sa fiarba si nici sa se ingroase pentru ca urmeaza sa punem gelatina.

Dupa ce gelatina s-a hidratat, punem paharul intr-un vas mai maricel cu putina apa si tinem pe foc pana ce gelatina se topeste, dar avem grija sa nu fiarba. O turnam peste crema si amestecam bine, apoi impartim crema in doua si adaugam ciocolata intr-o jumatate si sucul de portocala in cealalta. Mixam bine pana se uniformizeaza. Lasam ambele la racit.

Intre timp:

- batem frisca (eu n-am mixer in camin, am facut muschi, nu gluma, mixand-o cu telul :)) );

- sfaramam biscuitii bine si ii amestecam cu untul topit; amestecul trebuie sa se tina daca il strangem intre degete; presam cateva linguri in fiecare forma.

Apoi incorporam frisca cremelor, o jumatate din cantitate pentru fiecare.

Asezam un strat de crema de ciocolata in fiecare forma, le tinem 5min la frigider, apoi le scoatem si turnam si cealalta crema. Putem incerca si cu mai multe straturi :)

Tinem formele la frigider pana a doua zi, iar la servire rasturnam cu grija pe farfurii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitort bavarez rasturnat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce

Postat de privatelaura

Desert prajitura pufoasa cu branza dulce

Pentru inceput, se porneste cuptorul la 170 grade C. Brânza de vaci de casă, fiind mai densa si faramicioasa, am ales să o combin cu ricotta. Voi puteți folosi cremă de brânză...

Citeste continuarea

"Um Ali" (2)

Postat de Mihaela11_jo

"Um Ali" (2)

Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2011, 14:34
Bun,bun.
la 25.03.2011, 14:44
trebuie so incerc
la 25.03.2011, 14:58
bun bun tortuletul
la 25.03.2011, 15:03
delicios
la 25.03.2011, 15:15
am venit

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking