Minitorturi cu zmeura si ciocolata

Postat de ianculubita in Torturi
6 Aug 2013 | 2562 vizualizari
Minitorturi cu zmeura si ciocolata

Am primit de la Mihaela mea cateva sabloane pentru prajituri si trebuia sa le incerc nu...?? dar cum nu am fost in apele mele,am ales varianta cea mai simpla,adica blat de pandispan si frisca;chiar si asa,gustul a fost minunat si tot cu aceasta ocazie am incercat si crema de lapte de la Dea;foarte buna si usor de facut.

Ingrediente

  • 2foi de pandispan albe
  • 2foi de pandispan cu cacao
  • 2plicuri praf de frisca
  • 1ceasca zmeura
  • 4linguri cacao
  • Crema de lapte
  • 200ml lapte
  • 2linguri zahar
  • 1lingura amidon
  • 100ml frisca lichida
  • vanilie

Mod de preparare

Pregatim mai intai crema de lapte;intr-un vas punem la fiert 150ml lapte cu zahar,in restul dizolvam amidonul iar cand incepe sa fiarba incorporam si lasam pe foc pana se ingroasa amestecand continuu sa nu se lipeasca de vas;dupa ce s-a racit foarte bine amestecam usor cu frisca batuta cu zaharul vanilat apoi dam la frigider pana in momentul pregatirii.

Pregatim frisca cu praful de frsca din cele doua plicuri,o impartim in doua boluri,in primul adaugam zmeura zdrobita cu furculita,in al doi-lea 3linguri cacao si le dam la frigider.

Decupam discuri din foile de pandispan cu un inel mai mare,punem inelele pe cate un platou,introducem intercalat cate un disc de pandispan,optional insiropate,apoi in tortul cu zmeura punem tot intercalat crema cu zmeura si crema de lapte;imbracam tortul cu crema de lapte si ornam cu sablon pudrat cu cacao si zmeura.

Pentru al doilea tort,intercalam crema de lapte cu crema cu cacao,imbracam tortul cu crema de cacao si ornam cu sablon cu zahar galben si fulgi de ciocolata

La mine pe masa era o nebunie si le-am ornat invers,zmeura la ciocolata si ciocolata la zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitorturi cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu mure, nuci si crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu mure, nuci si crema de ciocolata

Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o...

Citeste continuarea

Tort Trufa

Postat de gabrielacuisine

Tort Trufa

Blaturi: Preincalzim cuptorul la 175°C (350ºF). Se ung 3 forme de tort (diam. 23 cm) cu unt apoi se tapeteaza cu foaie de copt doar baza. Se pudreaza cu cacao, scuturand excesul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2013, 08:12
Ce frumoase sunt si usor de facut !
la 06.08.2013, 08:24
la 06.08.2013, 08:29
la 06.08.2013, 08:46
Foarte bune trebuie sa fie
la 06.08.2013, 10:02

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking