Mititei cu cartopfi la cuptor

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
4 Mai 2020 | 5884 vizualizari
Mititei cu cartopfi la cuptor

 Duminica, mai, ploaie, stat obligatoriu in casa. Am primit mici proaspeti pe placul meu din carne de porc si vita. Nici prea condimentati, nici prea usturoiati, numai buni. Nu este o reteta de postat in sine, dar poate se inspira si altii de la mine. Am dorit sa ocolesc prajirea si folosirea de prea mult ulei.

Ingrediente

  • 6 mititei mari
  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata, se spala si se taie in felii pe lungime.
  2. Puteti sa-i taiati si rondele daca doriti.
  3. Se pun cartofii in tava si se sareaza. Adaugati ulei, piper, patrunjel tocat.
  4. Turnati deasupra cartofilor o cana cu apa si dati la cuptor. Eu am pus la 220 grade C.
  5. Dupa 20 minute cand apa incepe sa scada si cartofii sunt patrunsi se pun mititeii.
  6. initial am vrut sa rup mititeii in doua, fiind prea lungi. Am observat ca-si pierd identitatea ;D . Semanau cu chiftelute nereusite :D .
  7. Lasati sa se rumeneasca mititeii .. .si gata.
  8. Serviti mititeii cu cartofi alaturi de salata preferata.

                             Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei cu cartopfi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci

Postat de panacris

Chiftele marinate in sos de zacusca si ciuperci

Se amestecă energic carnea cu ouăle, pesmetul, sare, piperul, pudra de boia și usturoiul pisat, până ce se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se...

Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de Geanina87

Ardei umpluti

Spalam ardeii, decupam capacele, scoatem semintele, spalam si pe interior, dupa care ii punem la scurs pe hartie absorbanta. Tocam marunt cele doua cepe si le prajim in ulei, adaugam morcovul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2020, 19:24
Ce bunatate!
la 04.05.2020, 19:53
Tare buni!
la 04.05.2020, 20:28
Buni!
la 04.05.2020, 20:49
la 04.05.2020, 21:11
De mult nu am mai mancat un mic, cred ca din toamna! Asa ca as luat de la tine!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking