Mititei cu mustar

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
24 Feb 2010 | 11160 vizualizari
Mititei cu mustar

Imi are pofta de Mititei si pentru ca mai dureaza putin pana ajungem in Romania m-am decis sa fac acasa o portie sa vad ce iese. Am si gasit o reteta veche de mititei de la ceva restaurant celebru din Bucuresti " Carul cu bere " din 1920 si am tinut cont de sfaturile lor in privinta carnii de vita amestecata eventual cu oaie si condimentele folosite. Reteta pe care merita sa o cititi macar o gasiti aici : http://web.mit.edu/romania/www/Recipes/mici-1920.pdf

Ingrediente

  • 800 grame de carne de vita nu foarte seaca, sa fie cu putina grasime pe ea,
  • cateva bucati mai grase de carne de oaie am pus  in jur de 200 de grame,
  • cativa catei de usturoi dupa gust ( eu am pus vreo 3 ca imi place sa se simta)
  • 200 ml apa minerala ( reteta spunea  zeama de carne dar eu am preferat apa minerala ca mai facusem o data asa si mi-a placut cum a iesit) ,
  • o lingurita de bicarbonat,
  • sare,
  • piper,
  • condimente pentru mititei de la Galeo (are si coriandru si enibahahar si cimbru, piper) mai lipseau din lista condimentelor din reteta veche din 1920 de la restaurantul Carul cu Bere din Bucuresti, anisul si chimenul pe care le-am pus eu separat, cate un firisor din fiecare .
  • Am mai pus o lingurita de zeama de lamaie si 
  • o lingura de ulei ca asa zicea reteta .

Mod de preparare

   Preparare: Se toaca carnea, reteta zicea de doua ori prin masina de carne eu cum am facut-o cu robotul s-a maruntit f bine din prima tura . Se amesteca bine carnea sa se omogenizeze si se incepe framantatul ei cu apa minerala in care am pus lingurita de zeama de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Dupa cateva minute adaugam treptata condimentele si amestecam bine pana la omogenizare. Spre sfarsit adaugam si lingura de ulei si amestecam in continuare sa fie bine omogeizata. La sfarsit mai amestecam cateva minute cu mujdeiul de usturoi . Reteta veche zicea de amestecat o ora si inca 15 minue cu usturoiul la sfarsit ….sincer am amestecat numai vreo 15-20  minute in total ca mi se parea bine omogenizat tot  si  ma gandeam ca depinde si de cantitati sigur, eu am avut o cantitate mica . Am lasat amestecul cateva ore la frigider ( probabil era bine facut seara si lasat pana dimineata,  si am modelat mititeii de un deget lungime si 2 degete grosime ( asa zicea reteta veche) .

    I-am prajit pe grill la foc mediu sa nu fie prea uscati si i-am stropit din cand in cand cu mujdei de usturoi .

    I-am servit cu cartofi prajiti si mustar de Dijon  pe care l-am gasit mentionat si in reteta veche de la 1920 si trebuie sa va marturisesc ca au fost minunati. Ma si gandesc ce buni  erau cei pregatiti in varianta originala tinuti la ghetar  si framanatti indelung.  Pot sa va ofer reteta adaptata zilelor noastre pe care zic ca merita sa o incercati macar o data.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei cu mustar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pasta de mititei pe paine

Postat de mirela0911

Pasta de mititei pe paine

Se taie painea felii daca este intreaga. Se ia cate o felie de paine si se intinde pasta de mici pe toata suprafata acesteia. Optional se poate intinde pasta fata-verso. Se incinge gratarul...

Citeste continuarea

Pulpă de curcan cu cartofi noi la cuptor ~ 300~

Postat de diaconta

Pulpă de curcan  cu cartofi noi la cuptor ~ 300~

Am pregatit separat carnea  si cartofii. Dupa cum am vazut la doamna Maria,sunt la moda morcoveii astia,mini-carote,asa ca am pus si eu,sa vina Gaby sa zica „iar carotzii astia,v-ati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2010, 22:39
vai ,Silvia si mirosul si fumul a ajuns pana la mine!
la 24.02.2010, 22:48
senzationala reteta
la 24.02.2010, 22:57
felicitari ptr munca de ,, cercetare '' . e o reteta care merge la favorite , demna de toata atentia , decat sa cumparam din comert cine stie ce pasta de mititei ,, reconditionata '' mai bine ii facem singure
la 24.02.2010, 23:06
Multumesc pentru aprecieri dau o bere
la 24.02.2010, 23:08
Bucataras ai citit reteta atasata la introducere, ca am pus link dar vad ca nu se poate deschide automat. Este excelent scrisa , m-a si transpus in timpurile de atunci, parca ma si vedeam la un restaurat vechi si il ascultam pe Jean Moscopol " Vrei sa ne-ntalnim sambata seara ? ". Cum sa atasez linkul sa se poata deschide ca merita .

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking