Ingrediente
- 600 gr carne tocata de porc
- 400 gr carne tocata de vitel
- 600 gr carne tocata de vita
- 1 lingura de sare
- piper proaspat macinat
- 1 lingurita plina de paprika dulce
- 1 lingurita plina de bicarbonat de sodiu
- 3 catei de usturoi pisati
- cimbru uscat
- 300 ml apa calduta
Mod de preparare
Punem carnurile tocate cu lingurita de paprika in bolul robotului.
Framantam timp de 5 minute cu carligul pentru framantat.
Adaugam bicarbonatul, cimbrul, usturoiul pisat, sarea si piperul.
Framantam cu robotul aproximativ 5 minute. Oprim din cand in cand si aducem carnea de pe margini spre mijloc.
Adaugam apa calduta treptat si continuam sa framantam cu ajutorul robotului- viteza medie.
Cand am terminat apa ridicam un pic viteza si continuam sa framantam cam 10 minute. Verificati daca mai trebuie sare.
O presam apoi bine cu mana pentru a scoate golurile de aer.
Acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore.
Incepem sa formam micii cu mana data prin apa rece (puteti congela o parte). Incingem bine gratarul.
Puneti micii si lasati sa se rumeneasca. Ii intoarcem pe fiecare parte. Micii trebuie sa fie bine rumeniti la exterior si suculenti la interior.
Serviti-i calzi cu cartofi prajiti si mustar.
Un deliciu............o salata alaturi este de asemenea binevenita...
Pofta Buna !!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei - Mici de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|