Mousse de castravete cu somon afumat

Postat de Sylvia in Somon
12 Feb 2012 | 5217 vizualizari
Mousse de castravete cu somon afumat

Anul acesta am avut ocazia sa am pentru sarbatorile de iarna somon afumat facut de restaurantul unde fac eu stagiul http://www.latabledarthur.fr/ ” La table d’Atrhur R “ si am simtit pentru prima oara diferenta intre un somon afumat cumparat si cel facut intr-o afumatoare artizanala…nici nu prea exista comparatii, m-am indragostit de somonul acesta :

Ingrediente

  • castravete curatat,
  • iaurt gras nature,
  • putina zeama de lamaie,
  • sare, piper alb,
  • marar verde,
  • putina menta si cubuletze de somon afumat

Mod de preparare

Somonul afumat este extrem de gras asa ca il prefer servit in combinatii legere care sa ii puna in valoare gustul si aroma dar sa ii dea un plus de lejeritate. Reteta care o propun o servim si la restaurant si este foarte apreciata.

 Preparare: se mixeaza castravetele curatat cu sare si piper.

 Adaugam iaurt gras cam in aceasi cantitate cu castravetele, mixam in continuare si asezonam la final cu marar verde si putina menta si zeama de lamaie . Deasupra se presara cuburi de somon afumat si se serveste cu paine prajita, este o minunatie , va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de castravete cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasta de somon afumat

Postat de RuxyRux

Pasta de somon afumat

Se prepara atat de simplu: 1. Se curata somonul (sau alt peste afumat) de oase, e preferabil sa faceti acest lucru cu mana, sa va asigurati ca nu scapati oase nedorite. 2. Se fierb ouale, se...

Citeste continuarea

Medalion de somon la gratar

Postat de ela

Medalion de somon la gratar

Pregatim marinata:punem intr-un castron uleiul de masline,zeama de lamaie,usturoiul si condimentele(fiecare stie cum mananca de condimentat ) si amestecam bine totul. Punem pestele intr-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2012, 15:03
pare sa fie bun
la 12.02.2012, 15:04
Sylvia este minunat somonul afumat este de nedescris de delicios
la 12.02.2012, 15:38
la 12.02.2012, 15:39
ce bunatate
la 12.02.2012, 15:50

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking