Gustari reci /tartine cu bunatati

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
8 Ian 2011 | 21905 vizualizari
Gustari reci /tartine cu bunatati

De Revelion am avut un meniu mai diferit de cel clasic cu mule feluri de mancare festive si consistente mi-am propus sa fac doar niste salate si tartine cu diverse arome, un platou cu branzeturi si sa desfacem o champanie buna, am ales Lanson pentru aceasta ocazie. Prima actiune a fost sa pun champania la rece , sfatul unei cunostinte care e chiar cunoscator in domeniu este ca o champanie sa se tina o zi la frigider si 20 de minute la congelator inainte de servire. Respect cu strictete asta .

Ingrediente

  • Branzeturi : camembert, roquefort, branzeturi de capra, telemea de oaie si branza de burduf romaneasca de la Napolact
  • Oua de prepelita, icre negre, spuma de icre, file d’anchois, unt cu sare de mare, somon afumat, jambon crud afumat, cateva sortimente de salam,mousse de canard,  batonete de crab, verdeturi : marar, cozi de arpagic/ciboulette, busuioc, ruccola ( de care am fost foarte mandra ca le-am gasit  )

Mod de preparare

  Branzeturile le-am taiat pur si simplu si le-am asezat pe un platou cu masline, au fost servite la sfarsit cu rondele de paine.

  Tartinele le-am facut sau pe rondele taiate din bageta sau pe triunghiuri de paine prajira. Unele au fost facute cu unt sarat si jambon sau icre negre, aletele cu icre roz, somon afumat si un decor de icre negre si marar .

  Alte tartine au fost facute cu mousse de canard si decorate cu cozi de arpagic taiate fin si cu ruccola, altele cu unt cu sare de mare si jambon crud afumat sau cu unt cu sare, somon si icre negre.

  Pe unele din ele am pus rondele de oua de prepelite fierte care au decorat foarte  frumos si au adus un plus de gust.

  Cu salamurile au facut un platou separat. Triughiurile de paine au fost decorate in acelasi fel ca si rondelele cu icre si somon, cu unt si jambon crud uscat si cu icre negre.

  Promit sa revin si cu salate, in numar de doua au fost una cu salata verde, macris, avocado si somon afumat iar cealalta cu somon afumat, oua de prepelita, salata verde, rosii cerise si ruccola. Pana la urma poate va conving ca masa propusa de mine desi lejera a fost totusi festiva si suficienta, chiar si pentru o seara de Revelion . Un 2011 cu sanatate si tot ce va doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustari reci /tartine cu bunatati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Postat de rocsi_1612

Rosii umplute cu ton si sardine, in stil mediteranean

Spalam rosiile, le taiem un capac. Cu ajutorul unei lingurite, scoatem pulpa de rosie, pe care o punem intr-un bol, iar rosiile scobite le punem cu gura in jos, pe un tocator, sa se scurga putin....

Citeste continuarea

Mini tarte cu ciuperci si porumb

Postat de rocsi_1612

Mini tarte cu ciuperci si porumb

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, presaram sare, adaugam drojdia si amestecam cu mana. Turnam putin lapte, framantam, apoi incorporam untul topit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2011, 18:18
Silvya o sa tin minte cu sampania
la 08.01.2011, 18:20
Asteptam pozele cred ca au fost delicioase!
la 08.01.2011, 18:32
wow,ce delicatese
la 08.01.2011, 18:36
nu reusesc inca sa pun tote pozele dar sa va faceti o idee
la 08.01.2011, 18:37
Cum suna si cum arataaa

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking