Ingrediente
- Branzeturi : camembert, roquefort, branzeturi de capra, telemea de oaie si branza de burduf romaneasca de la Napolact
- Oua de prepelita, icre negre, spuma de icre, file d’anchois, unt cu sare de mare, somon afumat, jambon crud afumat, cateva sortimente de salam,mousse de canard, batonete de crab, verdeturi : marar, cozi de arpagic/ciboulette, busuioc, ruccola ( de care am fost foarte mandra ca le-am gasit )
Mod de preparare
Branzeturile le-am taiat pur si simplu si le-am asezat pe un platou cu masline, au fost servite la sfarsit cu rondele de paine.
Tartinele le-am facut sau pe rondele taiate din bageta sau pe triunghiuri de paine prajira. Unele au fost facute cu unt sarat si jambon sau icre negre, aletele cu icre roz, somon afumat si un decor de icre negre si marar .
Alte tartine au fost facute cu mousse de canard si decorate cu cozi de arpagic taiate fin si cu ruccola, altele cu unt cu sare de mare si jambon crud afumat sau cu unt cu sare, somon si icre negre.
Pe unele din ele am pus rondele de oua de prepelite fierte care au decorat foarte frumos si au adus un plus de gust.
Cu salamurile au facut un platou separat. Triughiurile de paine au fost decorate in acelasi fel ca si rondelele cu icre si somon, cu unt si jambon crud uscat si cu icre negre.
Promit sa revin si cu salate, in numar de doua au fost una cu salata verde, macris, avocado si somon afumat iar cealalta cu somon afumat, oua de prepelita, salata verde, rosii cerise si ruccola. Pana la urma poate va conving ca masa propusa de mine desi lejera a fost totusi festiva si suficienta, chiar si pentru o seara de Revelion . Un 2011 cu sanatate si tot ce va doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gustari reci /tartine cu bunatati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|