Tartine cu cremă de ridiche neagră

Postat de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri
28 Dec 2013 | 3115 vizualizari
Tartine cu cremă de ridiche neagră

Unii n-au auzit niciodată de ea. Alții cunosc prea bine gustul sucului acesteia îndulcit cu miere, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii antitusive. Este vorba de ridichea negră. Originea ei este Egiptul antic, însă în Europa a fost răspândită de către romani. Și bine-au făcut! Ridichea neagră are excepționale calități: este bogată în vitaminele C și B1, în magneziu, fier și calciu. Aceste elemente înlesnesc drenajul la nivelul ficatului și a veziculei biliare, favorizând eliminarea toxinelor. Este adesea utilizată în tulburările hepatice și biliare, precum colicile hepatice, migrenele de origine hepatică sau în alergiile digestive. Consecințele exceselor alimentare, mai ales cele din preajma sărbătorilor, pot fi eficient combătute prin consumul de ridiche neagră, aceasta favorizând tranzitul intestinal și eliminând constipația. De asemenea, este bine de știut că are efect antibacterian asupra florei digestive, acest lucru ajutând la menținerea sănătății stomacului. Acestea fiind spuse, am să vă prezint o rețetă excepțională, foarte ușor de preparat și sănătoasă, dar și cu un gust grozav.

Ingrediente

  • pâine de secară cu semințe de in
  • două ridichi negre potrivite
  • 250 g brânză feta
  • o mână de praz mărunțit
  • o lingură cu semințe de in
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

   Ridichile se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Se storc ușor.     Adăugați brânza, sarea și piperul, apoi omogenizați-le cu ajutorul unui blender ( merge și cu mixerul ). Adăugați prazul și semințele, apoi așezați neglijent crema pe feliile de pâine.    Se pot servi la diferite ocazii, chiar și la micul dejun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu cremă de ridiche neagră" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu struguri

Postat de sufletista

Focaccia cu struguri

Intr-un bol adaugam faina,sare,zaharul facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut,2 linguri ulei,amestecam adaugand treptat apa calduta,pana rezult aun aluat...

Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu pate de rata

Postat de lucy2002

Aperitiv oua umplute cu pate de rata

Ouale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor. Curatam ouale de coji, le taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2013, 00:00
Imi plac,am zis
la 29.12.2013, 00:04
bune
la 29.12.2013, 00:07
la 29.12.2013, 09:36
la 29.12.2013, 10:02

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking