Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

Postat de bucatarasa in Dulciuri
25 Mai 2024 | 612 vizualizari
Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert Principalele ingrediente ale mousse-ului de ciocolata sunt ciocolata, ouale, zaharul si smantana. Acestea sunt combinate pentru a crea o structura aerata, de obicei prin includerea de albusuri de ou batute spuma sau frisca batuta, care confera desertului textura caracteristica. Exista multe variatii ale retetei, unele includand si alte arome sau alcool, pentru a adauga complexitate gustului.

Mousse-ul de ciocolata poate fi servit in diverse moduri: ca atare, in pahare individuale, in torturi sau prajituri, si este adesea decorat cu fructe, frisca sau fulgi de ciocolata. Este un desert versatil, potrivit pentru diverse ocazii, de la cinele intime la evenimente festive.

Ingrediente

  • Ingrediente Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert
  • 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao)
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
  • Un praf de sare
  • Esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare

Cum se prepara Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

Pregatirea ciocolatei:
Rupe ciocolata in bucati mici si topeste-o pe baie de aburi (bain-marie) sau in cuptorul cu microunde, amestecand din cand in cand pana devine neteda si lucioasa. Lasa ciocolata sa se raceasca usor.
Separati ouale:
Separa albusurile de galbenusuri. Pune albusurile intr-un bol mare si galbenusurile intr-un alt bol.
Batut galbenusurile:
Adauga zaharul si un praf de sare peste galbenusuri. Bate cu un mixer pana cand amestecul devine deschis la culoare si cremos. Adauga ciocolata topita si amesteca bine.
Batut smantana:
Intr-un bol separat, bate smantana pentru frisca pana devine ferma si formeaza varfuri moi. Adauga esenta de vanilie, daca folosesti.
Batut albusurile:
Intr-un bol curat si uscat, bate albusurile pana se formeaza varfuri ferme.
Combinarea ingredientelor:
Incorporeaza cu grija frisca batuta in amestecul de ciocolata si galbenusuri, folosind o spatula si miscari de impaturire, pentru a mentine aerul in compozitie.
Adauga apoi albusurile batute, treptat, folosind aceeasi tehnica de impaturire, pana cand amestecul este omogen si aerat.
Racirea mousse-ului:
Toarna mousse-ul in pahare individuale sau intr-un bol mare si acopera-le cu folie alimentara. Lasa-le la frigider pentru cel putin 2 ore, de preferat peste noapte, pentru a se seta complet.
Servire:
Serveste mousse-ul rece, decorat cu fulgi de ciocolata, fructe proaspete, frisca batuta sau menta, dupa preferinte.
Recomandam si rulada cu ciocolata, tiramisu sau lava cake

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert gogosi cu flori de salcam

Postat de Pungasa_Rogue

Desert gogosi cu flori de salcam

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se...

Citeste continuarea

Cozonac floare cu finetti

Postat de gurita_ta2005

Cozonac floare cu finetti

Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca. Faina se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2024, 20:22
Ce fin si aerat!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking