Mozzarella de casa

Postat de alinutzika in Aperitive / Garnituri
2 Dec 2011 | 22022 vizualizari

E un fel de cascaval de o consistenta putin mai moale ca si cel de cumparat, dar cu un gust foarte foarte bun. Nu stiu cum e mai potrivit sa-i spun: mozzarella sau cascaval. Poate fi servit pe platoul de aperitive sau branzeturi, pe pizza sau la ce vreti voi. De rezistat nu stiu cat rezista fara sa se strice, dar va garantez ca eu il am de vreo 3 saptamani in frigider si nu si-a schimbat deloc gustul. In plus, nu se usca dupa ce il incepi, ca si cel de cumparat... E o reteta pe care am facut-o din intamplare, pot sa zic, si asa, din curiozitate, sa vad si eu ce pot face cu laptele..:)) Si de atunci prepar mereu, pt ca" intamplarea aceea" s-a dovedit a fi foarte buna si pe gustul meu..:))

Inapoi la reteta

Comentarii (30)

la 02.12.2011, 23:05
foarte bun
la 02.12.2011, 23:42
la 02.12.2011, 23:55
ai folosit-o si la pizza? Se intinde ca mozzarella? Te intreb pentru ca eu am facut mozzarella de casa , dar cu cheg si nu cu zeama de lamaie. Aia cu cheag a iesit exact ca cea din comert, dar mult mai buna la gust. Ma intereseaza si metoda asta.
la 03.12.2011, 01:38
Alinutzica esti tare
Poate ca nu am citit atent , nu e mai simplu sa strecori totul , in loc sa tot iai cu lingura ?
Crezi ca s-ar putea amesteca si cu condimente sau ierburi ?
Am mancat asa ceva la Oradea la Manastirea Sf. Cruci .
la 03.12.2011, 04:38
cred ca faza aia cu lingura e importanta, si cind se face Mozzarella la ea acasa, adica in Italia, tot asa cumva se tot amesteca cu mana. deci cred ca Alinutzica are de fapt dreptate !! Interesant.... dar eu ma indoiesc amarnic ca am sa gasesc aici un lapte proaspat, netratat, care sa se si inchege... Dar imi place ideea.
Tu, Mihaela, ai putea incerca din lapte de bivolita daca aduce cineva la piata , asa e reteta originala, si e cel mai buna: mozzarella di bufala.
la 03.12.2011, 11:15
motan, multumesc!
la 03.12.2011, 11:16
danutza, criss...multumesc!
la 03.12.2011, 11:17
Brandusa, am folosit-o si la pizza.....se intinde, dar nu chiar atat de tare ca si mozzarella...de aceea nu am stiut cum s-o numesc: mozzarella sau cascaval, pt ca e ceva intre cele doua..un fel de combinatie..
Oricum, din cate stiu si zeama de lamaie are rolul sa lege laptele, cel putin la mine asta a facut.
la 03.12.2011, 11:21
Mihaela, cand faci branza de vaca o strecori prin panza sau tifon...la reteta aceasata trebuie sa o iei cu o spumiera foarte foarte deasa sau cu o strecuratoare fina. Asta ca sa o poti lua fara sa o faramitezi sau sa distrugi bulgarasii formati, ca s-ar putea sa nu se mai intinda dupa aceea.
la 03.12.2011, 11:21
danakarin, multumesc de ajutor..
la 03.12.2011, 17:13
interesant
la 04.12.2011, 08:45
interesant o sa incerc si io sa vad insa de unde lapte ...ca cel din comert e varza
la 04.12.2011, 10:37
uai ce bine arata
la 04.12.2011, 14:00
sufletista, aziz, ubulika...va multumesc!
la 20.10.2012, 09:17
interesanta reteta! O trec la favorite. Candva ii va veni randul....

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking