Mozzarella in crusta de fulgi de porumb

Postat de adasev12 in Aperitive / Garnituri
16 Noi 2011 | 3872 vizualizari
Mozzarella in crusta de fulgi de porumb

delicioasa!

Ingrediente

  • 125- 250  g mozzarella( eu am facut pt prima data si am incercat doar cu o bucata de 125...)
  • 1-2 oua
  • cateva felii de prosciutto crudo ( sunca de Praga merge f bine)
  • doau mani fulgi de porumb
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei de porumb pt prajit( si de arahide merge bine)
  • salata asortata pt servit

Mod de preparare

Eu am folosit o bucata de  mozzarella de 125 g pe care am taiat-o in 8 felii, asa ca i-au iesit 4 bucati la final...Numai ca sigur o bucata nu o sa va ajunga, caci este superbuna. Asa deci...mozzarella se feliaza si se presara cu sare si piper. Se lasa vreo 10 minute, timp in care se taie sunca felii si se prajeste dar foarte putin, atat cat sa se incalzeasca bine.

Ouale se bat cu un praf de sare. Fulgii se zdrobesc bine cu un sucitor, eu i-am pus intr-o punga si am trecut cu sucitorul peste ei de cateva ori...f bine s-au zdrobit. Pe o alta farfurie se pun 2 maini de pesmet.

Se ia o felie de mozzarella, se pune peste ea o felie de sunca si apoi o alta felie de mozzarella, se trece prin ou batut, apoi prin pesmet pe toate partile si iar prin ou, apoi prin fulgii de porumb faramitati...grija mare sa se acopere bine mozzarella, altfel la prajire se topeste in cratita si se prinde de fund.

Se pun la prajit in ulei de porumb incins, dar la foc mediu...Se intorc pe toate partile, inclusiv pe muchii. Se tine pana formeaza o crusta aurie.

Se scot pe un servet absorbant sau direct pe farfurie...depinde cum va impacati cu grasimile. Pt  servit am asortat cu salata proaspata mixta...foarte sanatoasa si plina  de culoare. O sa va placa garantat 100%

Daca ti-a placut reteta noastra "Mozzarella in crusta de fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco

Postat de reisnaor_2006

Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco

Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios....

Citeste continuarea

Pernute cu branza de burduf

Postat de MotanLaOale

Pernute cu branza de burduf

Aluatul se lasa la decongelat de preferat in frigider. Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu 3 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2011, 13:25
buna
la 16.11.2011, 13:46
cris....
la 16.11.2011, 14:16
bun
la 16.11.2011, 14:23
cara mia.ce bun o fi
la 16.11.2011, 14:37
super bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking