Mucenici

Postat de Brindusa in Prajituri
7 Mar 2010 | 14772 vizualizari
Mucenici

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 kg faina pentru cozonac
  • 40 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • arome (ce iti place)
Pentru sirop
  • 300 ml apa
  • 300 ml zahar
  • arome
Miere, nuca macinata    

Mod de preparare

Din cantitatea asta de faina ies  muuuulti mucenici.

Se face mai intai maiaua din drojdie + 1 lingurita zaha+ 50 ml lapte caldut (ai grija sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste).

Se lasa 15 minute.

In laptele caldut topeste zaharul si sarea. Cerne faina (asta se face nu numai pentru a elimina toate impuritatile din faina, ci si pentru a o aera, ca sa iasa coca mai pufoasa).

Amesteca faina cu maiaua si laptele caldut. Poti face manual, intr-un robot cu cuva mare, sau in masina de paine. Dupa ce s-au omogenizat, adauga ouale si aromele.

De aici incolo eu am framantat cu mana.

Se adauga cate 1 lingura de ulei si se farmanta pana intra tot in coca. Se continua pana ce tot uleiul a fost folosit. Framantatul a durat cam 40 minute.

Mai ceva ca atunci cand tragi la fiare, credeti-ma. Tot respectul pentru cele care fac cozonaci de Paste si de Craciun!

Am facut o bila din aluat si l-am pus intr-un castron mare. Am lasat la crescut pana ce coca si-a dublat volumul.

Am uns usor masa cu ulei si am luat coca cat o minge de ping- pong.Din ea am intins un tub lung cam de 30 cm din care am facut 8 -uri. Le-am pus in tava cu hartie pergament si am copt in cuptorul preincalzit, la 200 C pentru 30 min. In timp ce se coceau am facut siropul. Am fiert zaharul cu apa 5 minute, apoi am adaugat aromele (esenta de vanilie si putin rom).

Dupa ce am scos mucenicii din cuptor, cat erau inca calzi, i-am bagat in sirop cate1 minut pe fiecare parte. I-am uns cu miere si am presarat nuca toacata. Si i-am mancat cu multa pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti

Postat de mirela0911

Desert mucenici umpluti

Intr-o craticioara se amesteca 200 ml lapte caldut cu 1 lgt zahar. Se adauga 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute. In bolul robotului se pune faina...

Citeste continuarea

Desert mucenici umpluti cu nuca

Postat de sufletista

Desert mucenici umpluti cu nuca

Drojdia o dizolvam cu putin lapte si o lasam la dospit 10 min. Intre timp cernem faina, adaugam zaharul si sarea, amestecam facem o adancitura si adaugam ouale batute putin, untul topit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2010, 18:41
foarte frumosi dar si gustosi...
la 07.03.2010, 18:56
super super
la 07.03.2010, 18:57
super super da da de ce tragi la fiare daca ai masina aia de paine, aluatul asta nu merge la masina? intreb si eu ca eu nu am...nu stiu
la 07.03.2010, 19:48
eu nu am masina de paine, dar am un robot mare. Nu stiu de ce, dar nu ies la fel de pufosi ca atunci cand sunt framantati cu mana
la 07.03.2010, 20:47
Deliciosi! Ce pofta am...

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking