Mucenici cu aluat de la "inteligenta"

Postat de Onesta in Dulciuri
9 Mar 2011 | 7362 vizualizari
Mucenici cu aluat de la "inteligenta"

E 9 martie , ziua celor 40 de mucenici din Sevastia cand toata bucatarasa ortodocsa pregateste MUCENICI , deci ... si eu

Ingrediente

  • 250 ml apa
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie si porto
  • 500 g faina 000
  • 1 plic drojdie granule

Mod de preparare

Am programat INTELIGENTA ( masina de paine ) la programul 8 ( framantat si dospit ) si-am pus-o la treaba : intai se introduc componentele lichide , respectiv  uleiul , apa , esentele , dupa care se adauga faina , zaharul , sarea , coaja de citrice si in mijloc , drojdia .

Dupa timpul de framantare si dospire , se scoate aluatul din cuva masinii si se trece la modelarea mucenicilor (respectiv la producerea de opturi ... am si rosit ), care se vor aseza in tava si apoi la cuptorul preincalzit , pana se coc si se rumenesc frumos .

In timpul cat ei se coc , se va face un sirop din apa , zahar si ceva arome , si se pregateste si nuca si se macina . Cand mucenicii s-au copt se insiropeaza si se presara cu nuca .

Daca nu agreati nuca , puteti folosi miere de albine .

POFTA BUNA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu aluat de la "inteligenta"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

"Poale-n brau"

Postat de Geanina87

"Poale-n brau"

Aluat : Intr-un bol micut punem drojdia,pe care o dizolvam in 2 linguri de lapte caldut,adaugam apoi 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine( trebuie sa iasa ca o smantana...

Citeste continuarea

Cruffins

Postat de diaconta

Cruffins

Eu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de  cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata.    ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2011, 18:14
ce faini sunt ma apuca invidia pe "inteligenta" ta
la 09.03.2011, 18:19
@diaconta ms , ms ... poate te conving si pe tine sa ti-o achizitionezi , chiar daca nu prea ai tu loc de depozitare ... am o idee ... am inteles ca ai cam ramas fara permis , deci masina sta-n parcare ... cu portbagajul gol , nu sunt rea Claudia , stiu cum este sa n-ai permis ( de la sotul meu , care-a stat pe dreapta , de m-am saturaaaaaaaaat ) , dar mai glumesc si eu , ca doar aici ma mai distrez si eu
la 09.03.2011, 18:23
Onesta a.m.r 3 zile si gata si apoi eu stau la bloc si pana la parcare imi ia ceva timp
la 09.03.2011, 18:28
ce repede a trecut ... numai tu stii ...
Da' parcarea nu-i langa bloc ? sau la BM e altfel ...
la 09.03.2011, 18:53
deliciosi

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking