Mucenici moldovenesti a la Jamila

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
9 Mar 2013 | 8191 vizualizari
Mucenici moldovenesti a la Jamila

Hop si eu la final de zi, cu mucenicii mei facuti dupa reteta Jamilei. Am respectat cantitatile ei, insa am facut putine modificari la modul de preparare. Foarte buni!

Ingrediente

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • 50 gr. drojdie proaspata
  • 1 kg faina
  • 120 gr. zahar
  • 450 ml. lapte/apa + 20 ml. (pentru unsa deasupra)
  • 50 ml. ulei;
  • un praf de sare
  • 3 oua + 1 ou (pentru unsa deasupra)
  • coaja de prortocala rasa
  • Ce ne trebuie pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Ce ne trebuie pentru decor:
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri apa calduta
  • 70 gr. nuca prajita si macinata

Mod de preparare

Punem faina cernuta intr-un castron.

Dizolvam drojdia in laptele/apa calduta si adaugam zaharul. Amestecam pana se dizolva si turnam in mijlocul fainii. Adaugam uleiul, coaja de portocala rasa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul sa creasca la loc cald, acoperit cu un prosop, aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut, il scoatem pe masaunsa cu putin ulei si mai framantam putin ca sa iasa aerul din el.

Luam cate o bucata din aluat si o intindem intr-un snur subtire. Rulam snurul pana la jumatate intr-un sens, celalat capat in celalalt sens pana se intalnesc la mijloc si formeaza un 8.

Procedam la fel cu restul de aluat pana obtinem aproximativ 10 mucenici.

Ii asezam in tava tapetata cu hartie e copt si ii lasam sa creasca inca 10-15 minute pana pregatim siropul si nuca.

Prajim miezul de nuca si il pisam.

Cum preparam siropul:

Punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba.

Oprim focul si adaugam esenta de rom.

Cum pregatim mucenicii:

Dupa ce au crescut in tava, ii ungem cu ou si lapte(amestecat) si ii dam la cuptorul incins la 220 grade pentru 20 minute.

Lasam mucenicii la racit, ii trecem prin siropul de zahar, ii ungem cu mierea amestecata cu putina apa calduta si presaram nuca prajita si pisata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti a la Jamila" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert la pahar

Postat de mirela0911

Desert la pahar

Mai intai, se prepara crema de vanilie. Intr-o craticioara, se amesteca oul cu Green Sugar, amidonul, apoi laptele. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand...

Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de sufletista

Desert bomboane Raffaello

Intr-un bol, adaugam nuca de cocos, laptele condesat si amestecam cu o lingura pana ce se incorporeaza bine. Acoperim cu o folie si lasam deoparte 15 minute. Cu mainele umede, luam putin din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2013, 19:53
la 09.03.2013, 20:05
Reusiti mucenici
la 09.03.2013, 20:06
ce frumosi ti-au iesit!!!
la 09.03.2013, 20:09
la 09.03.2013, 20:10

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking