Ingrediente
- 1 kg faina
- 2 oua
- 50 ml lapte
- 100 ml ulei
- drojdie cat o nuca
- esenta de portocale
- coaja de lamaie
- 300g zahar
- un varf de sare
- 600 ml apa
- 200g nuca pisata
Mod de preparare
Se pune faina intr-un lighean, la mijloc se face o gaura unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul, 100 grame zahar, sarea, coaja de lamaie si esenta, 4 linguri de lapte si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic care se lasa o ora la dospit, pana isi dubleaza volumul.
Taiem aluatul bucati si formam bilute din care modelam apoi bastonase. Le rasucim si formam opturi, ii asezam in tava unsa si tapetata, ii ungem cu oul batut cu 2 linguri de lapte, ii dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc.
Intre timp facem siropul din apa si zahar si esenta de portocale (eu am pus coaja de la o portocala la fiert sa fie mai aromati), punem la fiert pana se ingroasa putin
Cand s-au racit putin ii bagam in sirop cam 1 min pe fiecare parte, dupa care ii ungem cu miere de albine sau lapte cum i-am uns eu, presaram nuca deasupra.
Pofta buna
Eu am facut 2 si cu budinca de ciocolata si au iesit super buni
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|