Mucenici moldovenesti

Postat de alinutza1983 in Dulciuri
8 Mar 2011 | 6139 vizualizari
Mucenici moldovenesti

varianta rapida, facuti cu ajutorul masinii de paine

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT:
  • 550 gr faina;
  • 125 ml lapte,
  • 80 gr unt,
  • 1ou,
  • 150 gr zahar,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 1 praf de sare
  • PENTRU UNS:
  • 1 galbenus de ou+ 3 linguri lapte
  • PENTRU SIROP:
  • 1 cana apa,
  • 1 cana zahar,
  • 2 linguri miere,
  • coaja rasa de lamaie
  • PENTRU FINISARE:
  • nuca macinata,
  • scortisoara

Mod de preparare

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut, untul topit, oul, zaharul, drojdia uscata , faina si sarea. Selectam apoi programul pentru aluaturi dulci, si il lasam sa framate si sa dospeasca.

Cand s-au terminat ciclurile respective, se scoate aluatul din cuva, se pune pe o suprafata de lucru infainata ( deoarece obtinem un aluat destul de lipicios) si se mai framanta putin, apoi se imparte in cca 16 buc. Din aceste bucati de aluat se vor rula niste suluri subtiri, din care rasucim opturi.Colaceii obtinuti se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt , si se mai lasa la crescut cca 20 min, la un loc calduros. .Inainte de a-i baga la cuptor ii pensulam cu galbenusul de ou amestecat cu 3 linguri de lapte.( ca sa capete o culoare frumoasa)...

Mucenicii odata crescuti se vor da la copt, iar in aceasta perioada de timp pregatim siropul pentru acestia: fierbem o cana de apa cu o cana de zahar, pana cand aceasta se leaga, apoi lasam putin la racit , si , la final, adaugam si 2 linguri de miere si coaja rasa de lamaie.

Mucenicii copti se scot de la cuptor, apoi se trec prin siropul de miere, apoi prin nuca macinata ( amestecata cu scortisoara) si se pun pe platouri mari, departati unii de altii.  Se servesc calzi, dar si reci. Mie mi s-au parut nemaipomeniti de pufosi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2011, 23:05
super super super buni ador sfintisorii
la 08.03.2011, 23:18
la 08.03.2011, 23:20
foarte frumosi ti-au iesit eu am facut de post
la 08.03.2011, 23:32
excelenti
la 09.03.2011, 08:49

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking