Mucenici moldovenesti

Postat de micki in Dulciuri
7 Mar 2010 | 8995 vizualizari
Mucenici moldovenesti

Tare buni sunt!

Ingrediente

  • 550 faina
  • 125 ml lapte caldut
  • 125 ml apa calduta
  • un ou
  • 80 gr unt
  • 150 gr zahar
  • un plic de drojdie uscata
  • o lingurita rasa de sare
  • arome(eu am pus un plic de zahar vanilat,coaja rasa de la o portocala,coaja rasa de la o lamaie)
  • miere
  • nuca
  • pentru uns:un galbenus si putin lapte

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele,se lasa la crescut pentru circa o ora(eu am incalzit cuptorul la minim,am stins focul,apoi am bagat ligheanul cu aluat in el.) Dupa ce a crescut bine aluatul se imparte in circa 15 bilute(eu le-am cantarit...in jur de 80 gr biluta),si se formeaza mucenicii.Se lasa la crescut pentru inca o ora,se ung cu amestecul de galbenus si lapte,apoi se dau la cuptor pentru circa 20 minute la 180 grade..Cat sunt inca calzi se ung cu miere si se presoara cu nuca.

    In reteta de unde m-am inspirat ,adica de aici zice si de insiropat,dar eu nu i-am mai insiropat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2010, 18:42
buni as papa si eu unul
la 07.03.2010, 18:59
Ce tanjesc dupa niste mucenici...
la 07.03.2010, 21:04
la noi se numesc ''bradosi'' si coca framantata capata chip de copil; se ung cu miere;
la 09.03.2011, 09:54
ce super sunt! asa imi plac si mie! sup[er, fac si eu pt.sot azi!
la 14.09.2011, 14:12
buni

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking