Mucenici moldovenesti

Postat de simsim82 in Dulciuri
9 Mar 2014 | 3340 vizualizari
Mucenici moldovenesti

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 70 ml ulei
  • 260 ml lapte
  • 50 g zahar
  • Pentru ornat :
  • nuca macinata
  • 100 ml apa + 2 linguri miere

Mod de preparare

Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 3-4 linguri de lapte si 2 linguri de faina se amesteca bine si se lasa la crescut 10 minute. Intre timp se cerne faina intr-un bol. Laptele se amesteca intr-o craticioara cu zaharul si se lasa pe foc doar 1 minut, sa se incalzeasca putin. Apoi se adauga in bolul cu faina impreuna cu maiaua.
Se framanta pana se amesteca bine ingredientele ,apoi se adauga uleiul si se mai framanta cca 5 minute.
Se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut se imparte in parti egale (prima data in jumatate, apoi fiecare jumatate in 3-4 parti) din care se fac suluri carora li se da forma de 8 (opt).
Se mai lasa 10 minute la crescut, apoi se ung cu lapte si se dau la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt, la 175 grade C pana se rumenesc.
Dupa ce se scot din cuptor se ung cu siropul obtinut din apa si miere, apoi se presara cu nuca macinata, din abundenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 22:38
o bunatate
la 09.03.2014, 22:39
Dupa cum spune si horoscopul meu de azi : "Nu e niciodata prea tarziu..." Abia acum am avut timp sa postez reteta...
la 09.03.2014, 22:45
la 09.03.2014, 22:50
foarteeee buni!!
la 09.03.2014, 22:57

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking