Mucenici moldovenesti

Postat de caroline in Piine
10 Mar 2014 | 2641 vizualizari
Mucenici moldovenesti

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1\2 pahar ulei
  • 1 pahar apa
  • 1\2 lingura zahar tos
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • coaja de portocala
  • 1 lingura cu miere
  • 1\2 lingurita sare

Pentru sirop:

  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu apa
  • 3 linguri cu miez de nuca

Mod de preparare

Amestecam intr-o cana drojdia cu zaharul pana rezulta o pasta ,la care adaugam apa calduta si 1 lingura cu faina.Lasam astfel drojdia sa creasca 30 minute.

Punem faina intr-un bol ,adaugam drojdia,mierea,sarea si coaja de portocala.

Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul cald.

Se framanta cel putin 15-20 minute.

Acoperim bolul si lasam la dospit pana ce aluatul isi va dubla volumul.

Luam din aluat bucati mici si le rulam in snururi ,le rasucim apoi in forma de opt.

Se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180 grade.

Intre timp fierbeti un sirop din apa si miere.

Treceti mucenicii copti prin sirop si apoi prin nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2014, 10:17
la 10.03.2014, 10:38
la 10.03.2014, 10:39
mnunati!
la 10.03.2014, 10:53
la 10.03.2014, 10:55

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking