Mucenici Moldovenesti

Postat de momo121 in Dulciuri
25 Apr 2014 | 2748 vizualizari
Mucenici Moldovenesti

Ingrediente

  • 550 g faina;
  • 1 plic drojdie uscata;
  • 150g zahar;
  • 1 ou;
  • 75 g margarina;
  • 200 ml lapte
  • un praf de sare

Pentru uns: un galbenus de ou cu putin lapte

Pentru sirop:

  • 300 ml apa;
  • 150 g zahar tos;
  • 1 plic cu zahar vanilat;
  • esenta de rom si coaja de lamaie

Pentru terminarea mucenicilor dupa insiropare:

  • 4 linguri cu miere
  • 70 g miez de nuca macinat

Mod de preparare

In primul rand facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte cadut si faina si o lasam la dospit. Oul impreuna cu zaharul le batem pana se face o pasta mai groasa. Intr-un bol mai mare punem faina si o amestecam cu praful de sare, apoi face o gaura la mijloc si turnam maiaua, pasta din ou cu zahar si laptele caldut si incepem sa framantam si spre finam punem margarina care o topim la cuptorul cu microunde, dar nu toata odata. Apoi o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut luam cate o bucata din aluat ii modelam in forma cifrei 8 si ii asezam in tava pe hartie de copt,( lasam spatiu intre ei ca o sa mai creasca), si ii ungem cu galbenus de ou si laptele, apoi dam tava la coptor.

Dupa ce s-au rumenit frumos, asa calzi ii insiropam si pe urma ii ungem cu miere si presaram nuca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici Moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2014, 19:12
Buniiiii
la 25.04.2014, 21:37
la 26.04.2014, 00:24
la 26.04.2014, 12:34
la 30.04.2014, 01:22
buni

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking