Mucenici muntenesti

Postat de ianculubita in Dulciuri
5 Mar 2013 | 3948 vizualizari
Mucenici muntenesti

Eu fiind moldoveanca,aproape ca nici nu stiam ca exista si astfel de mucenici;studiind diferite retete,am vazut ca ne trebuie o forma speciala si cum nu am,am cumparat gata facuti,ca sa vad si eu ce fel sunt; Da doamnelor din Muntenia,sunt foarte buni!!

Ingrediente

  • 1 punga cu mucenici muntenesti
  • 1l apa
  • 5 linguri de zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 cana de nuca macinata
  • 1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare

Punem pe foc un vas cu apa, zahar, putina sare si coaja de lamaie, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam mucenicii, reducem focul si-i lasam sa fiarba 10 minute. Dupa ce s-au ridicat la suprafata, semn ca au fiert, strecuram si-i punem intr-un vas, ii amestecam cu nuca macinata si scortisoara dupa care se servesc, dar nu inainte de a da o portie de pomana celor care nu mai sunt printre noi!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici muntenesti la Multicooker Crock-Pot Express

Postat de Oana

Desert mucenici muntenesti la Multicooker Crock-Pot Express

Pune apa si zaharul in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Inchide capacul, inchide supapa de presiune si seteaza pe modul Manual pentru 5 minute. Cand...

Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti

Postat de Oana

Desert mucenici muntenesti

Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute. Opreste focul, pune capacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2013, 12:25
si acestia arata bine numai ca mucenicii nu se strecoara ci se lasa in zeama in care au fiert si se servesc cu zeama cu tot iar zeama se indulceste si se aromeaza (te rog sa-mi ierti completarea)
la 05.03.2013, 12:35
Asa fara zeama mananc si eu, altfel nu
la 05.03.2013, 12:55
o sustin pe mamaie elena, are dreptate, si zeama este buna, dulce si aromata
la 05.03.2013, 14:00
Aha...eu am citit prin retete ca se lasa cu zeama,dar m-am gandit ca au gresit asa se intampla cand nu stii oricum cred ca nu mi-ar place cu zeama;multumesc pentru completatea cunostintelor
la 05.03.2013, 14:04
Zeama este exceptionala, mai ales daca are esenta de rom si vanilie.

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking