Ingrediente
- 200 g mucenici uscati
- 200 g zahar
- 2 litri apa
- 2 pliciri zahar vanilat cu scortisoara
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 fiola esenta rom
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- un praf de sare
- PENTRU SERVIRE
- nuca macinata
- scortisoara
Mod de preparare
Se pune apa, zaharul si praful de sare in vasul aparatului de gatit Multicooker Crokc-Pot Express cu gatire sub presiune.
Se inchide capacul, se inchide supapa de presiune, se seteaza pe modul MANUAL si timpul 5 minute.
Cand se termina programul se elibereaza aburii, se deschide capacul si se pun mucenicii si coaja rasa de lamaie si portocala.
Se seteaza din nou modul MANUAL pentru 4 minute.
La final se lasa aparatul sa elibereze singur presiunea (20 de minute) apoi se deschide supapa de abur si se ridica capacul.
Se pun aromele de vanilie si rom.
Se sevesc cu nuca si scortisoara puse deasupra in boluri la servire.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|