Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de rocsi_1612 in Multicooking
6 Noi 2019 | 238 vizualizari
Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pregatit in acest week-end o reteta ce a primit foarte multe laude si a fost apreciata mai mult decat ma asteptam: niste pulpe de rata bine patrunse, cu ciuperci brune (desi mi-as fi dorit sa folosesc niste ciuperci de padure, de sezon, insa nu am ajuns la piata sa cumpar) si un sos de smantana cu parmezan. Cand am luat capacul de pe oala nu pot sa va spun cat de bine mirosea totul si cum intr-o secunda preparatul mi-a furat privirea.

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • 500 gr ciuperci brune
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 catel mare de usturoi
  • 150 ml smantana de gatit
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat
  • 1 lingurita rasa amestec ierburi aromatice
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Parliti pulpele pe flacara aragazului, le spalati bine. Morcovul il decojiti si il taiati rondele. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat in patru. Ciupercile spalate le taiati felii.

Conectati aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Apasati functia Brown/Saute, un timp de 10 minute si butonul Start/Stop. Puneti pulpele, le rumeniti pe ambele parti, cam 5 minute, apoi le scoateti pe un platou. Adaugati ciupercile, ceapa, morcovul si le sotati in cele 5 minute ramase. Nu este nevoie de ulei, va folositi doar de grasimea lasata de rata. Presarati sare, piper, rozmarin si ierburile aromatice. Asezati pulpele peste ciuperci, presarati si pe ele sare si piper. Puneti capacul, aveti grija sa fie blocat, iar supapa de aburi sa fie inchisa. Apasati functia Meat/Stew, setati timpul de 35 de minute si presiunea High. Acum apasati butonul Start/Stop. Lasati sa treaca tot timpul, pana auziti sonorul de final. Cand este gata, nu deschide capacul in primele 10 minute capacul. Dupa ce trece acest timp, invartiti  supapa de aburi pe deschis. Deschideti capacul. Puneti smantana, usturoiul si parmezanul ras. Apasati iar Brown/Saute, un timp de 2 minute si butonul Start/Stop. Amestecati bine cu o paleta de lemn. Trebuie doar sa dea cateva clocote, pentru a se ingrosa sosul. Cand este gata, scoateti aparatul din priza. Se serveste preparatul cald, presarat cu patrunjel verde tocat. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Plachie picanta de peste cu mamaliga la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Oana

Plachie picanta de peste cu mamaliga la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si seteaza programul Brown/Sote pentru 10 minute. Cand s-a incins adauga ceapa taiata solzisori si...

Citeste continuarea

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de miha

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune

Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ou, patrunjel verde tocat, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare si piper dupa gust. Cu mainile umezite am impartit compozitia in 14 bile...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 42 %
239.99 lei
139.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.11.2019, 19:58
Super !!! De mare ajutor un asa aparat la casa omului
la 06.11.2019, 20:02
Bune...!
la 06.11.2019, 20:06
bune bune
la 06.11.2019, 20:07
Mihaela, sa stii ca asa este. Este singurul aparat pe care il folosesc atat de des! Imi place ca se face repede mancarea la el si nu trebuie sa stau sa il pazesc!
la 06.11.2019, 20:07
Multumesc, Rodica!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking