Mucenici..moldovenesti

Postat de ralu_ca in Prajituri
8 Mar 2013 | 3222 vizualizari
Mucenici..moldovenesti

Am incercat pentru prima oara sa fac mucenici moldovenesti si...chiar am reusit!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 350 ml apa calduta
  • sare
  • esenta rom, vanile
  • zahar vanilat
  • 2 linguri ulei

Pentru sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 1 pahar apa
  • 2 linguri miere
  • nuca macinata

Mod de preparare

Aluat: Mai intai se face maiaua intr-un castronel, adaugand drojdia, zaharul si 3 lingurite apa calduta. Amestecam bine dupa care adaugam si 3 linguri faina. Daca este prea gros se adauga apa calduta. Se la sa la dospit pe calorifer aproximativ 15 minute.

Intr-un castron punem faina, uleiul, zaharul vanilat, sare, esente si maiaua si amestecam , treptat adaugam apa calduta. Framantam aluatul pana se desprinde de pe degete. Castronul cu aluatul obtinut se lasa la dospit 1 ora , acoperit cu un prosop intr-un loc caldut. Dupa ce creste aluatul, luam cu mana bucati si facem suluri si formand litera S.

Mucenicii se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si apoi hartie de copt, ii mai lasam sa creasca 15-20 min, apoi ii ungem cu siropul format din 4 linguri zahar si 100 ml apa, dupa care ii introducem la cuptor pana se rumenesc.

Siropul: Intr-un ibric fierbem apa cu zaharul si miere pana se leaga

Mucenicii dupa ce s-au rumenit, ii scoatem de la cuptor ii lasam putin sa se raceasca, apoi se inmoaie in sirop pe ambele parti. Acestia se aseaza pe un platou, apoi se presara nuca pe deasupra.

Sunt excelenti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici..moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2013, 23:15
la 09.03.2013, 19:52
Pentru prima data dar reusiti!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking