Muffins cu crema de banane si topping de caramel

Postat de Creatsa in Prajituri
16 Mai 2013 | 5248 vizualizari
Muffins cu crema de banane si topping de caramel

Aveam o cutie de muffins si chiar nu stiam ce sa fac cu ea :)

Ingrediente

  • Muffins:
  • 1 cutie muffins de vanilie Dr. Oetker
  • 125 ml ulei
  • 75 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura de rom
  • Crema:
  • 1 banana pasata
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita gelatina alimentara
  • 140 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • Topping:
  • 1/2 cana de zahar
  • 25-30 g unt
  • 4-5 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Muffins:

Am pus intr-un bol praful pt muffins,ouale batute usor cu un praf de sare si zaharul vanilat,uleiul si laptele si am omogenizat bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

Am umplut formele de briose (cca 2/3 ) si le-am introdus in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute .(testul scobitorii)

Cand s-au racit complet le-am glazurat cu ciocolata topita cu frisca si romul.

Crema:

Am batut frisca bine cu zaharul vanilat.

Separat am amestecat banana cu mierea apoi am adaugat gelatina hidratata timp de 5-10 minute in 30 ml apa rece si topita in prealabil.

Am omogenizat bine cele 2 compozitii cu ajutorul unei spatule.

Topping:

Am pus intr-o craticioara zaharul si l-am lasat sa se caramelizeze pana a ajuns la culoarea chihilimbarului.

Am adaugat untul si am amestecat energic pana s-a topit untul.

La final am adaugat si frisca si am mai lasat pe foc 2-3 minute amestecand continuu.

Asamblare:

Am pus pe fiecare muffins un "mot" generos de crema apoi am decorat cu topping de caramel si oua de ciocolata ramase de la Paste.


Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu crema de banane si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu nuci pralinate

Postat de Creatsa

Desert prajitura cu nuci pralinate

Blat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul pudra si mixeaza pana devine o bezea tare. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde. Cerne faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2013, 10:17
Primaaaaaaa!Iau o bunatate cu crema de banane si fug sa-mi termin cafeauaFrumoase si gustoase!
la 16.05.2013, 10:19
la 16.05.2013, 10:23
Buni multumesc frumos
Motan
la 16.05.2013, 10:28
si cu pic de ciocolata )
la 16.05.2013, 10:30
Daca-i pe ia si fugi , iau si eu si am tulit-o !!!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking