Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata

Postat de timea in Prajituri
29 Mai 2012 | 3948 vizualizari
Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata

Am pregatit acesti muffins unei bune prietene care si-a sarbatorit de curand ziua de nastere. A fost tare incantata ca am facut muffins in loc de tort pt ca iubeste aceste mini tortulete.

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 3 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 170 gr faina
  • - 100 ml ulei
  • - 2 linguri lapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - strugurei (coacaze rosii)
  • Pentru glazura:
  • 80 gr ciocolata,
  • 50 gr unt
  • Pt scris:
  • 50 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenus. Batem spuma albusurile folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Asezam cosuletele de hartie in tava speciala de briose si le umplem de jumatate.

Punem in fiecare cosulet aprox. 10 strugurei.

Apoi umplem cosuletele si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca apoi scoatem muffinsii pe un platou.

Pregatim glazura de ciocolata: topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si lasam cateva minute sa se raceasca. Ungem apoi fiecare briosa cu glazura de ciocolata.

Ciocolata alba o topim in cuptorul cu microunde. Nu lasam mai mult de 15 sec in cuptor, repetam procedura pana se topeste.

Punem ciocolata intr-o punguta pe care o gaurim intr-un capat si scriem peste glazura de ciocolata.

Pt ornat am folosit ciocolata alba topita in care am pus o picatura de colorant albastru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Postat de Elena_Daria

Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana....

Citeste continuarea

Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte

Postat de Valclaudia

Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2012, 19:56
la 29.05.2012, 20:15
Foarte frumoase!! Mai poftesc odata la ele..
la 29.05.2012, 20:26
motan
la 29.05.2012, 20:28
Simona acum ca nu mai ai nici un dubiu ca strugurei=coacaze , poti servi cu incredere asa-i?
la 29.05.2012, 20:37
Bune trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking