Muffins de Cartofi cu parmezan

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
2 Mai 2016 | 3799 vizualizari
Muffins de Cartofi cu parmezan

O reteta simpla, rapida și delicioasa de cartofi cu parmezan. Cartoful este, fără îndoială, una din cele mai consumate legume din lume. Originar din America, a devenit un aliment extrem de popular, din Europa până în Asia şi Australia. Puţini ştiu, însă, că banalul cartof are o istorie tumultuoasă. Acest film documentar urmăreşte modul în care cartoful a devenit una din cele mai importante surse de hrană. „Patata”, aşa cum o numeau incaşii, a fost descoperit în secolul XVI de spanioli pe o insulă din sudul statului Chile.

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 50 g unt topit
  • 30 g parmezan
  • sare, piper, boia de ardei
  • cimbru

Mod de preparare

Se unge cu unt o forma de muffins.

Se curata, se spală și se usucă cu un prosop curat cartofii. 

Se taie cartofii felii subtiri cu o mandolina sau la robot. 

Punem feliile de cartofi într -un bol. 

Se topește untul și se adaugă peste cartofi.

Se amestecă . Se adauga cimbrul, parmezanul ras , sare și piper și se amestecă bine. 

Punem feliile de cartofi una peste alta in formele de muffins.

Presaram deasupra un pic de piper negru măcinat și boia de ardei. 

Se coc la cuptor la 190 ° C timp de 45-50 minute. 

Lasati-le sa se raceasca 5 minute, apoi le puteti scoate din forma cu ajutorul unei linguri.

Se pot servi simple cu o salata verde sau ca garniturat la o mancare cu carne, peste etc.

Pofta BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins de Cartofi cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu dovlecel si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Briose cu dovlecel si branzeturi

Decojim dovlecelul, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare pe el, apoi il punem intr-o sita si il lasam sa se scurga. Casul si mozzarella le trecem prin razatoarea cu ochiuri...

Citeste continuarea

Rulouri cu sunca si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Rulouri cu sunca si mozzarella

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul si drojdia uscata. Amestecam, apoi turnam apa minerala treptat pana obtinem un aluat omogen si elastic. La final incorporam uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2016, 20:52
ce bunatate!
la 02.05.2016, 21:26
la 02.05.2016, 21:49
Yummy!
la 02.05.2016, 21:52
ce faini sunt
la 02.05.2016, 22:23
Buni!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking