Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale

Postat de Sylvia in Prajituri
22 Ian 2010 | 8413 vizualizari
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale

Am facut acest desert in cantitate mai mare pt dus cadou ( consider ca un cadou dulce , este mai personal si pe langa faptul ca este delicios exprima o dedicatie mai aparte) Au iesit minunati asa va dau reteta gasita de mine, aici in Franta, intr-o revista cu retete de altadata.

Ingrediente

  • 200 grame de unt,
  • 130 grame zahar, putina sare,
  • 4 galbenusuri,
  • 80 grame de faina,
  •  80 grame de pudra de migdale ( migdale macinane daca nu gasiti sa cumparati ) ,
  • 130 grame de ciocolata rasa,
  • 1 lingura de cacao,
  •  4 albusuri batuta spuma,
  •  unt pentru forme
  • Pentru topping : 50 grame gem de caise,
  • ciocolata topita,
  • cocos, bombonele de decor,
  • fulgi de migdale,
  • pudra de migdale,
  • cirese.

Mod de preparare

 Preparare:  Se mixeaza untul lasat la temperatura camerei cu jumatate cantitatea de zahar si cu cate un galbenus pus pe rand pana obtinem o spuma omogena. Se amesteca faina cu migdalele macinate si cu ciocolata rasa. Se bat albusurile spuma  cu restul de zahar si apoi se incorporeaza pe rand faina amestecata cu migdalele si ciocolata rasa si spuma de unt obtinuta in prima etapa. Se obtine o pasta groasa, care se pune in formele de muffins unse in prealabil cu unt.

    Se coc la 200 de grade 10 minute si apoi se scade temperatura la 180 de grade si se mai lasa 10-15 minute in functie de cuptor. Eu i-am copt la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu muffins ca sa fiu sigura ca nu se ard. Se ung cu gem de caise imediat ce ii scoatem si se  scot din forme la un minut-doua dupa ce i-am scos din cuptor.

  Le punem apoi la fiecare care o hartiuta , eu am avut colorate diferit si ii garnisim dupa  inspiratie pe unii am pus ciocolata topita si bombonele decorative si o cireasa .

  Pe altii am pus ciocolata topita si cocos, am garnisit cu ciocolata topita, o bordura de bombonele decorative si o bomboana M&M in varf.

  Am mai decorat cu ciocolata topita si o bordura de migdale macinate si in varf am pus o corola de petale de migdale.

   I-am ambalat in cutii transparente, combinatii de mai multe decoruri si gata cadoul dulce sau de ce nu gata pentru a fi serviti alaturi de prieteni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

PRĂJITURA BUDAPESTA

Postat de panacris

PRĂJITURA BUDAPESTA

Pentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...

Citeste continuarea

Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni

Postat de merisor67

Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni

Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată. Le dăm la frigider...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2010, 11:46
Foarte frumoase!
la 22.01.2010, 13:52
arata minunat....sunt foarte dragalase. si cred ca sunt si gustoase.
la 22.01.2010, 14:26
Chiar a fost o reteta f buna .
la 22.01.2010, 15:11
MM CE BINE ARATA
la 22.01.2010, 16:06
eu nu mananc de astea deci nici nu fac dar recunosc ca arata super super, foarte frumoase.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking