Muffins zebra

Postat de Sylvia in Prajituri
19 Feb 2010 | 3560 vizualizari
Muffins zebra

Am luat aceasta reteta din blogul Mihaelei: " Bunatati din bucataria mea " , este foarte gustoasa si usor de realizat, muffins-ul este unul din desertul nostru pereferat pentru diminetile de weekend sau de vacata cum este acum .

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati avem nevoie de:
  • 2 oua,
  • 100 ml de ulei ( eu am pus de porumb),
  • 120 de grame de zahar,
  • 200 grame faina,
  • un praf de copt,
  • 150ml lapte,
  • o lingurita de cacao,
  • 50 de grame de alune macinate.

Mod de preparare

Intr-un bol mare mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat uniform. Punem doua treimi din aluat in formele de muffins imbracate cu hartie si amestecam aluatul ramas cu lingurita de cacao si turnam cu o lingurita cate putin in fiecare forma peste aluatul alb. Amestecam incet cu un betigas pentru a omogeniza compozitia. Se coc in cuptorul preincalzit  la 170-180 de grade timp de 20-25 minute. Dupa ce le scoatem lasam cateva minute inainte de a le scoate din forma. 

 Se servesc simple sau pudrate cu zahar, eu pe unele am topit ciocolata si am lipit fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins zebra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura berlineza

Postat de Sidy

Prajitura berlineza

Taiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat , zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele....

Citeste continuarea

Desert prajitura bicolora cu cirese

Postat de merisor67

Desert prajitura bicolora cu cirese

Mai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2010, 17:09
IMi plac fulgii de migdale! Ce pacat ca nu gasesc deloc......arata super briosele!
la 19.02.2010, 17:34
Oana daca vrei iti aduc acum in martie cand vin nu stiu cum ii feliaza ei ca stiu ca in casa nu s-ar putea face.
la 19.02.2010, 17:44
Oana...eu am luat fulgi de migdale de la Kaufland.. la raionul cu nuci, alune, mixuri etc...fructe uscate....ma rog, chestii de+astea. si nici nu sunt scumpe....
la 19.02.2010, 21:04
la 19.02.2010, 21:08
frumoase, ''foc''!pe romaneste,''imi lasa gura, apa''!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking