Ingrediente
- Pentru legume si fructe:
- gogonele
- castraveciori
- morcovi
- telina(radacina si frunze)
- sfecla rosie
- sfecla alba
- gutui
- mere
- struguri
- rondele de hrean
- Pentru partea lichida:
- 1 L otet
- 4 L apa
- 600 gr zahar
- 6 linguri sare
- Condimente:
- boabe de piper
- boabe de mustar
- coriandru
- marar uscat(codite si maciulii)
- foi de dafin
- crengute de visin
- catei de usturoi
Mod de preparare
Cum pregatesc eu muraturi asortate:
Am spalat legumele si le-am lasat la scurs. Radacinoasele le-am curatat si le-am taiat felii astfel incat sa le fac loc printre gogonele si castraveciori, deoarece acestia nu se aseaza uniform. Merele si gutuile le-am taiat in patru bucati. iar morcovii in doua. Am pus pe fundul borcanelor mararul uscat, cate 3 catei de usturoi si crengutele de visin si am asezat peste ele legumele si fructele cat am putut de bine, cu grija la struguri pentru a nu-i presa.
Am fiert otetul cu apa, sarea, zaharul si condimentele si l-am turnat fierbinte peste muraturile asortate din borcane si am pus imediat capacele. Borcanele cu muraturi asortate le-am acoperit cu prosoape si le-am tinut asa pana cand s-au racit, apoi le-am trecut in camara.
De obicei pun in borcanele cu muraturi asortate si varza alba si rosie, dar de data aceasta am optat pentru a pune mai multa sfecla care va colora compozitia lichida foarte frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|